FULHAM - STOKE 1-0:

Brede Hangeland og Fulham har ikke fått en god start på Premier League-sesongen med kun én seier på syv kamper og lå før kampen på en 18. plass på tabellen.

Stoke har heller ikke startet sesongen godt, og med kun to serie på de første kampene lå de tre poeng foran Fulham.

Det var derfor viktige poeng som sto på spill da de to lagene møttes på Craven Cottage lørdag formiddag.

Oppgjøret var preget av at ingen av lagene klarte å skape de store sjansene, men på tampen av andre omgang skulle Fulhams innbytter Darrent Bent gjøre dagen litt bedre for hjemmesupporterne på Craven Cottage da han satte inn 1-0 for vertene og sikret tre poeng for Fulham.

- Vi klarte å holde tett bakover og komme med mange når vi angrep og derfor scoret vi, sier målscorer Bent ifølge Sky Sports etter kampen.

Tre nye poeng gjorde at Fulham klatret fra en 18. til en 17. plass på tabellen.

- Det er vanskelig å være i bunn, men jeg tror ikke våre prestasjoner de siste ukene viser hvilket nivå vi er på, sier Bent.

Merkelig straffesituasjon
Den første omgangen var preget av at ingen av lagene produserte de store sjansene, men det kan diskuteres om Stoke ble snytt for straffespark.

Etter 28 minutter ble Stoke-angriper Jonathan Walters felt i sekstenmeteren. Dommeren mener hendelsen skjedde utenfor sekstenmeteren og dømmer frispark, men protesterende Stoke-spilleren forstod lite av avgjørelsen.

Frisparket endte i et hjørnespark, og Stoke var nære ved å gå opp i ledelsen etter at Stoke-spillerens heading ble reddet på streken av Riether.

Brede Hangeland forlot banen for Fulham i pausen grunnet en hittil ukjent skade.

Innbytteren avgjorde
Den andre omgangen skulle bli svært lik den første, men det var Fulham som tok det lille overtaket i kampen etter pause uten å skape de store sjansene.

Utover i omangen tok Stoke over initiativet og Stephen Ireland var nære ved å sende bortelaget i ledelsen med en avslutning rett utenfor stolpen.

Også Stoke-midtstopper Roberth Huth var nære ved å sette ballen i mål da han steg høyest på et hjørnespark ti minutter før slutt, men avslutningen ble reddet på streken.

Med knappe halvtimen igjen av den andre omgangen ble Darren Bent satt inn for å erstatte Dimitar Berbatov for Fulham, og byttet viste seg å være et sjakktrekk.

Åtte minutter før slutt plukket Bent opp et skuddforsøk fra Riether før han drar av en Stoke-forsvarer og Stoke-keeper Asmir Begovic og satte ballen i det åpne målet.