Gå til sidens hovedinnhold

Bent-sjokk for Sunderland

Stjernespissen ønsker seg vekk og en Premier League-klubb skal allerede ha fått akseptert sitt bud. Sjekk hvilken.

Sunderland-spiss Darren Bent skal ifølge rapporter i England ha bedt om å få forlate klubben umiddelbart. Nyheten sprakk mandag og er allerede omtalt på de fleste engelske fotballnettsteder.

Ifølge Sky Sports skal Aston Villa allerede ha fått akseptert et bud på 18 millioner pund - rundt 180 millioner norske kroner for den målfarlige spissen.

Blir tidenes dyreste
Den tidligere Tottenham-mannen skal ifølge rapportene allerede være på plass i Birmingham for å diskutere de personlige betingelsene med John Carews klubb.

Skulle overgangen bli gjennomført vil Bent bli den dyreste spilleren i Aston Villa noensinne. Birmingham-klubben har tidligere i januar også hentet midtbanemannen Jean Makoun.

Bent har lenge vært en flittig målscorer i Premier League. Siden 2005 har 26-åringen nettet 81 ganger for Charlton, Tottenham og Sunderland. Det er bare Wayne Rooney og Didier Drogba som har scoret flere mål i samme periode.

Sånne spillere har ikke Aston Villa i dagens stall.

Gabriel Agbonlahor har til gode å score et ligamål denne sesongen, på sine 13 kamper fra start og tre som innbytter. John Carew har heller ikke scoret i ligaen, mens Emile Heskey har nettet tre ligamål og Nathan Delfouneso har ett.

Hentet for 10 millioner
Darren Bent har seks landskamper for England. Han gjorde seg først bemerket i Ipswich, hvor han i en alder av 17 år scoret sitt første seniormål i oktober 2001. Etter 55 mål på 116 kamper fra start for Ipswich, gikk han til Charlton for 2,5 millioner pund i juni 2005.

I løpet av sine to år hos «The Addicks» scoret Bent 37 ganger på 79 kamper. Det inspirerte Tottenham til å legge 16,5 millioner pund på bordet for kraftspissen.

Bent ble Tottenhams toppscorer i sin andre sesong på White Hart Lane, men mistet plassen på laget og ble solgt til Sunderland sommeren 2009. Tottenham fikk bare 10 millioner pund for Bent den gang.

Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken