Gå til sidens hovedinnhold

Beordrer tvangsevakuering

Ordføreren har gitt politi og militære grønt lys for å starte tvangsevakuering av New Orleans. Samtidig er gift og farlige bakterier funnet i flomvannet.

Avgjørelsen ble tatt sent tirsdag og vil ramme mange av dem som nekter å forlate sine hjem. Alle som ikke er godkjent av myndighetene, skal dermed ut av byen.

Ifølge Associated Press (AP) kom avgjørelsen etter at flere innbyggere nektet å bli med redningsarbeidere som kom for å hente dem ut av det farlige katastrofeområdet.

En av dem som nekter å dra sin vei er 69 år gamle John Ebanks.

- Du må beskytte det du eier, det er det viktigste, sier han til AP.

- Dette er alt jeg har. Jeg er for gammel til å begynne på nytt.

- PR-mareritt
I bydelen St. Bernard satt Dennis Rizzuto (38) i går og spilte Monopol med familien sin. Han sier til AP at de har masser av vann, mat og en egen generator.

- De må slepe meg vekk herfra, sier han til AP.

Ifølge politisjef Marlon Defilio i New Orleans er avgjørelsen nå tatt til etterretning, men han sier til AP at arbeidet med å hente folk ut med makt ikke har startet ennå. Han sa at politibetjenter som besøkte hjem hvor folk fremdeles bodde har fortalt huseiere at de muligens ikke kan regne med å bli reddet ut på et senere tidspunkt.

- Dette vil bli et PR-mareritt for oss. Dette er absolutt siste utvei, sa Defilio.

Omtrent 10.000 innbyggere antas å oppholde seg i New Orleans fremdeles. 5000 fallskjermsoldater har blitt sendt ut i små båter for å hjelpe de siste innbyggerne ut av den katastroferammede byen.

Forgiftet flomvann
Samtidig har det blitt påvist tarmbakterier i flomvannet som fyller store deler av byen.

Ingeniører fra hæren står på for å pumpe milliarder av liter vann ut av den skålformede byen, en oppgave som kan ta fra uker til måneder.

- Arbeidet har blitt forsinket på grunn av sporadisk skyting fra væpnede kriminelle, sier oberst i ingeniørkorpset Richard Wagenaar til AP.

- Selskapene som jobber her begynner å bli vant til skytingen. Og det er ganske skremmende, sier han.

Flomvannet vil bli pumpet tilbake i Lake Pontchartrain selv om det er forurenset av kloakk, tungmetaller, bensin og andre giftstoffer.

Sakte, sakte er vannstanden i ferd med å synke i den oversvømte byen. Ordfører Nagin frykter synet som vil møte redningsarbeiderne da byen er tørrlagt.

- Det kommer til å bli helt forferdelig, sier han.

Reklame

Nå kommer rentehoppene - slik beholder du lav boligrente

Kommentarer til denne saken