Gå til sidens hovedinnhold

Ber Bush om stjernekrig

Det amerikanske luftforsvaret vil bygge våpen i verdensrommet og ber nå om støtte fra president George W. Bush.

Air Force hevder de må ta kontrollen over verdensrommet for å sikre USA mot angrep. Får forslaget støtte, vil det bety et markert taktskifte i amerikansk politikk og trolig få både USAs venner og allierte til å reagere, skriver The New York Times.

Talsmenn for Air Force uttalte tirsdag at planene ikke dreier seg om en militarisering av verdensrommet,. - Dette dreier seg ikke om å installere våpen i verdensrommet, men om å sikre seg fri adgang, uttalte major Karen Finn ifølge The New York Times.

Utvikler våpen
Uten særlig offentlig debatt har Pentagon allerede brukt milliarder av dollar på å utvikle våpen for en stjernekrig og på planer om å få våpnene plassert ut.

I januar 2002 anbefalte en kommisjon ledet av Donar H. Rumsfeld at USAs president måtte få mulighet til å utstasjonere våpen i verdensrommet.

Ikke bundet av avtale
Etter å ha vurdert anbefalingen, gjorde Bush det i 2002 klart at USA ikke lenger var bundet av en 30 år gammel våpenavtale som forbyr våpen i rommet. Siden den gang har det amerikanske luftforsvaret jobbet aktivt for å få på plass en ny, offisiell politikk på området.

«The american way»
General Lance Lord, leder av luftforsvarets romprogram, sa nylig til den amerikanske kongressen at USA må etablere og opprettholde herredømme i rommet. - Enkelt sagt er dette den amerikanske måten å kjempe på, «the american way of fighting», uttalte generalen ifølge The New York Post.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken