Gå til sidens hovedinnhold

Ber Ciljan om unnskyldning

Nettavisens Michael Stilson var høyt oppe før Strindheims cupkamp mot Rosenborg. Fallet ble tungt.

STRINDHEIM – ROSENBORG 1-7:

STRINDHEIM/OSLO (Nettavisen): Michael Stilson jobber for Nettavisens sportsredaksjon når han ikke studerer eller trener og spiller kamper for Strindheim.

Før onsdagens cupkamp mot Rosenborg fleipet han med sin tidligere lagkamerat Per Ciljan Skjelbred, som han tidligere spilte sammen med på Rosenborgs juniorlag

- Per var mye flinkere enn meg til å smiske med trenerne, var Stilsons humoristiske forklaring på hvorfor Skjelbred ble tatt opp i A-stallen, mens han selv endte opp i Strindheim.

- Et annet nivå
7-1-seieren til Rosenborg og Per Ciljan Skjelbred i onsdagens tredjerundekamp styrket ikke akkurat den teorien.

- Han viste vel i dag at han er en helt grei fotballspiller, det er det ingen tvil om. Han og Alex (Alexander Tettey, red.anm.) på midten - det er ikke rart at de er de heteste salgsobjektene i norsk fotball. De var på et helt annet nivå, sier Michael Stilson.

- Jeg får vel be ham om unnskyldning. Han har nok ikke behov for å smiske seg fram, humrer Stilson.

Strindheim holdt noenlunde følge med Rosenborg fram til pause, og gikk i garderoben med 0-1. Så sprakk det totalt. For til tross for at Mikael Lustig, Anthony Annen, Marek Sapara, Roar Strand, Alejandro Lago, Rade Prica og Steffen Iversen av forskjellige årsaker sto over tredjerundeampen, mønstret tippeligaens beste lag mer enn nok slagkraft til å spille ball i hatt med andredivisjonslaget Strindheim.

Slet ut motstanderen
Etter hvilen ble det seks baklengsmål til for Stilson og Strindheim.

- Vi spilte en bra kamp og hadde full kontroll fra start til mål. Jeg er godt fornøyd med det guttene presterte, sier Rosenborgs trener Erik Hamrén til Nettavisen.

Hamrén tok det ikke som noen selvfølge at det skulle bli storseier.

- Cupkamper der det ene laget er storfavoritter er ofte vanskelige, spesielt i første omgang når motstanderen står kompakte og forvarer seg godt. Men klarer man å holde trykket oppe vil det betale seg etter hvert. Eller for å si det på en annen måte; vi får betalt i andre omgang for den jobben som gjøres før pause – akkurat som i Tippeligaen, sier svensken.

Stilson kom ikke til noen målsjanser og var ikke involvert da Nedzad Sisic satte inn Strindheims trøstemål.

- Det var litt bittert at det skulle bli så mye. Det var tungt og ble mye løping imellom. Rosenborg er et meget godt lag, konstaterer Stilson.

Tre Olsen-mål
Aller hvassest av RBK-spillerne mot det purunge Strindheim-laget var utvilsomt Trond Olsen. Gang på gang dro han seg fri på venstrekanten, scoret tre og la opp til ett mål.

- Selv om slitne Strindheim-bein gjorde det relativt enkelt for oss etter hvert, er det alltid morsomt å score mål. Det gjør godt for selvtilliten, sier lynvingen, som karakteriserer både sin og lagets innsats som «grei nok».

- Vi vinner komfortabelt uten å bruke alt for mye krefter. Det passer oss utmerket nå som kampene kommer tetter som hagl. Det er smart å spare krefter når man kan, smiler nordlendingen.

Fjerde runde av cupen trekkes fredag.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Siste sjanse: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet

Kommentarer til denne saken