Gå til sidens hovedinnhold

Ber de ansatte si opp

Kjendismilliardær Richard Branson nekter å gi de ansatte lønnsøkning.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

SAS har ved flere anledninger opplevd at de kabinansatte har gått ut i streik av diverse årsaker.

NA24 - din næringslivsavis

Milliardær og eier av flyselskapet Virgin Richard Branson ber imidlertid sine kabinansatte som truer med streik om å vurdere bytte jobber, ifølge BBC.

- Kan jobbe andre steder
I et brev til sine 4.800 kabinansatte advarer den mektige magnaten om at han ikke vil møte nye lønnskrav fra de ansatte.

- For noen av dere kan en høyere lønn enn det Virgin Atlantic kan tilby være nødvendig for deres livsførsel, og om det er tilfelle bør dere vurdere å jobbe andre steder, skriver Branson til de ansatte.

Varslet streik
Brevet kommer etter at de fagorganiserte kabinansatte vedtok at de skal gå til streik i januar i protest over lønnsnivået, som de hevder er lavere enn hos andre flyselskap.

I brevet innrømmer Branson at rivaliserende flyselskap har bedre grunnlønn, men at frynsegodene hos Virgin er bedre. Han poengterer også at ytterligere lønnsøkninger vil resultere i en uakseptabel risiko som kan sette hele selskapet i fare.

De kabinansattes fagforening Unite mener at brevet til Branson er provoserende. Den varslede streiken på 48-timer er planlagt 9. og 10. januar, og den 16. og 17. januar.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant