Gå til sidens hovedinnhold

Ber Monti gå av

En italiensk senator ber Mario Monti gå for å ha feiret nyttår på statens regning under krisen. Statsminister svarer med spydigheter.

Det er senator Roberto Calderoli som beskylder stats- og finansminister Mario Monti for å ha feiret nyttår på statens regning under den økonomiske krisetiden, samtidig som Italia nærmer seg resesjon. Han ber nå Monti om å trekke seg fra sjefsstillingen.

Calderoli er medlem av det høyreorienterte Lega Nord-partiet og kjent for å komme med verbale sleivspark, melder nyhetsbyrået AFP.

Mario Monti selv hevder han er milevis unna sin forgjenger Silvio Berlusconi, som var kjent for å arrangere ville fester med unge, lettkledte kvinner til stede.

Monti takker, med sin karakteristiske tørre humor, Calderoli for å ha brakt temaet på banen. Han hevder han feiret det nye året sammen med sin familie, og at hans kone sto for både innkjøp og matlaging.

- Men jeg kan ikke utelukke at ti middagsgjester kan bety et noe høyere forbruk av elektrisitet-, gass- og vannkostnader, kontrer en spydig statsminister i en melding.

Monti hadde visstnok selskap av kona, sønnen og datteren med deres respektive partnere, sin søster og hennes mann og fire barn mellom ett og seks år.

Gjestene bodde ifølge meldingen på et hotell i nærheten, der de skal ha betalt alt selv. Middagen var en tradisjonell tortellini, linser med kokt pølse, og kake til dessert.

- Kveldens kostnader ble personlig dekket av Mario Monti, som har gitt avkall på sin lønn som stats- og finansminister, la meldingen til.

Reklame

Topp 10 salg i langhelgen

Kommentarer til denne saken