Gå til sidens hovedinnhold

Ber muslimer heie fram EuroPride-paraden

Ubaydullah Hussain får svar på tiltale fra en annen muslim etter sine hatytringer mot homofile.

OSLO (Nettavisen): Mens den radikale islamisten Ubaydullah Hussain (28) før helgens EuroPride og parade i Oslo har laget en hatside mot homofile på Facebook, oppfordrer den muslimske kvinnen Farrah Ghazanfar (45) sine muslimske og ikke-muslimske venner til å støtte opp om helgens store mønstring.

Vi som skal heie fram Gaypride-paraden, heter Facebook-siden hun har opprettet som et modig motsvar til Ubaydullah Hussains hatefulle ytringer.

- Jeg ble så forbanna

Mens Ubaydullah Hussain bruker sin Facebook-side til å kalle homofili en «ekkel og grusom sykdom» som må «bekjempes og stoppes», mener småbarnsmoren Farrah Ghazanfar at homofile må få leve som de vil.

- Jeg måtte reagere, jeg ble så forbanna. Det er vanskelig for meg å forstå at noen gidder å bruke energi på å spre hat. Disse menneskene fokuser bare på det negative, sier hun til Nettavisen.

Hun forteller at hun har fått masse støtte på Facebook.

- En liten sekt

- Særlig muslimer må trå til nå og si i fra, det er viktig å vise at en liten sekt ikke representerer muslimer i Norge. Folk må få lov til leve som de vil. Kjærlighet er universielt. Viser man ikke toleranse, kan man ikke forvente å møte toleranse. Det er viktig markere avstand fra ekstremistene. De er marginale, men får altfor mye oppmerksomhet, sier hun.

DIREKTE: Nettavisen Live er denne helgen viet EuroPride-festivalen.

Farrah Ghazanfar er 45 år, muslim og kvinne, hun jobber som koordinator for Kompetanseteamet mot tvangsekteskap og kjønnslemlestelse.

- Jeg blir provosert når jeg ser slike grupper. Det at jeg blir tatt til inntekt for de samme meningene som muslim gjør meg opprørt. Det kan jeg ikke stå for, sier hun.

Ser positiv endring

På tross av mørke skyer, Ghazanfar ser tegn til bedring i muslimske miljøer.

- Det har skjedd en positiv endring, selv om man ikke alltid får det inntrykket. Jeg har mange homofile venner, vi snakker sammen om det i familien og omgangskretsen og ingen dømmer andre på grunn av deres seksuelle legning. Jeg og min familie er ikke unike - det er mange som oss. Det er viktig at vi viser vårt standpunkt, det har en signaleffekt. Det er et signal til de konservative miljøene om at vi er uenige med dem og det er et signal til den oppvoksende generasjonen, våre barn og unge, om at det å være muslim ikke er ensbetydende med intoleranse eller manglende respekt for grunnleggende menneskerettigheter.

Ut mot moralpolitiet

- Hva tenker du om å holde en slik markering på Grønland?

- Jeg mener at det er viktig å holde en slik markering nettopp på Grønland. Det er en motreaksjon mot det såkalte moralpolitiet, religiøs intoleranse og en markering av mangfoldet i bydelen. Her er det plass til alle!

- Er du ikke redd for å bli møtt med hets eller trakassering?

- Den risikoen er jeg villig til å ta. For meg handler dette om å feire kjærligheten og mangfoldet. Det er viktigere enn å beskytte seg mot feige angrep fra meningsmotstandere.

- Ikke har plass til hat

Flere enn Farrah Ghazanfar reagerer på Ubaydullah Hussains hatytringer. Som en reaksjon har Norsk Folkehjelp opprettet siden«Støtt homofile i Oslos gater».

Etter bare én time hadde Norsk Folkehjelps side flere følgere enn Ubaydullah Hussains side. I skrivende stund har siden over 13.000 følgere.

- Profetens Ummah sprer hat. Dette finner vi i Norsk Folkehjelp oss ikke i. Vi har laget denne siden for å vise dem at Oslo har plass til mye – men vi har ikke plass til hat, sier generalsekretær Liv Tørres i Norsk Folkehjelp i en kommentar.

Hun sier organisasjonen har opprettet denne siden for å spre mangfold, åpenhet og kjærlighet – og for slå fast at alle, uansett legning, er velkomne til Norges hovedstad.

Kommentarer til denne saken