Gå til sidens hovedinnhold

Ber om halshugging

Bali-bomberne ønsker seg islamske henrettelser.

De tre mennene som er dømt for bombeangrepet på Bali i 2002, Imam Samudra, Ali Ghufron og Amrozi Nurhasyim, har tapt ankesaken og skal henrettes. Nå ber de om å bli halshugget i stedet for å bli skutt, melder CNN.

I oktober 2002 mistet 202 mennesker livet da en islamsk militant gruppe kjent som Jemaah Islamiyah sprengte to nattklubber i lufta. De tre mennene har innrømmet å ha vært med på å planlegge og gjennomføre angrepene.

- Mindre smerte
Gjennom sin advokat søker nå de tre om å bli henrettet ved halshugging i stedet for skutt av eksekusjonspetolong, som er den vanlige henrettelsesmetoden i Indonesia.

Bombemennene skal ønske å bli halshugget siden de mener at dette er en mer islamsk henrettelsesmetode. I tillegg ønsker de minst mulig smerte.

- Vi søker en henrettelse uten smerte, sier Imam Samudras advokat Mahendradatta til AP.

Vil endre loven
Advokaten vil nå forsøke å klage praksisen med eksekusjonspetolong inn for indonesisk høyesterett med den begrunnelsen at den dømte noen ganger ikke dør umiddelbart, og dermed utsettes for unødvendige lidelser.

I utgangspunktet er det ventet at de tre skal henrettes før september, men klagen kan føre til en utsettelse. En talsmann for den indonesiske statsadvokaten vil imidlertid ikke svare på hvorvidt dette skjer automatisk som en følge av innlevert klage.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken