Gå til sidens hovedinnhold

Ber politiet se på rutinene

Stortingspolitiker André Oktay Dahl (H) ber Bergen-politiet vurdere sine rutiner på nytt etter Katrine-saken.

En uke etter at hun ble funnet sterkt forkommen i en hule i Bergen, ble Katrine Opsanger Ullestad (19) funnet død samme sted. Ungdommene som fant henne, varslet politiet, men de rykket aldri ut.

- En alvorlig glipp
Stortingspolitiker André Oktay Dahl (H) frykter at saken er et eksempel på ressurskrisen i politiet.

- Ingenting av det jeg eller andre sier vil kunne bringe Katrine tilbake, men jeg regner med at politiet gjennomgår sine rutiner og ser hva de kunne gjort annerledes, sier Oktay Dahl til TV 2 Nyhetene.

- Jeg håper dette ikke er nok et utslag av ressurskrisen norsk politi står oppe i, men at det dreier seg om en glipp, men i så fall en veldig alvorlig glipp, sier han videre.

På morgenen 16. mai fant Katrine sin samboer død av en overdose. Foreldrene i Stavanger ble bekymret for datteren, og faren kjørte til Bergen. Men før han nådde fram, lot politiet 19-åringen gå, til tross for at faren ba dem holde på henne. Fire timer senere ble hun funnet sterkt forkommen av to forbipasserende i en tunnel på Møhlenpris i Bergen. De meldte fra til politiet. Til bt.no har de to forklart at kvinnen ikke var i stand til å ta vare på seg selv. De to skal ha fått beskjed om at politiet skulle forsøke å sende en patrulje og at de to kunne gå videre.

Les mer og se videoklipp på tv2.no

Far lette i tre døgn
I tre døgn lette faren etter sin datter. En uke senere ble hun funnet død samme sted som de to som varslet politiet fant henne.

- Det er helt forferdelig å tenke på, sier Katrines mor til TV 2 Nyhetene.

Tar ikke selvkritikk
Politiet i Bergen tar ingen selvkritikk for det som har skjedd. Visepolitimester John Reidar Nilsen har sagt at avgjørelsen - basert på meldingens innhold - var politifaglig forsvarlig.

- Årlig tar vi hånd om 2000 personer i drukkenskapsarresten, og 16. mai tror jeg vi fikk over 100 henvendelser om berusede personer. I den meldingen vi mottok ble det opplyst om en beruset kvinne, men ingenting indikerte at hun var hjelpeløs, sier Nilsen til iBergen.

- Det er selvsagt beklagelig at datteren deres er død. Det er alltid beklagelig når noen dør, men hva som har skjedd er noe helt annet. Nå vil Spesialenheten etterforske saken, og vi avventer resultatet fra dem, sier Nilsen videre.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken