Gå til sidens hovedinnhold

Ber Sp-leder «passe kjeften sin»

Sp-leder Liv Signe Navarsete havnet i verbalt bikkjeslagsmål med Fremskrittspartiets generalsekretær. Nå lover begge å besinne seg.

Valgkampen hadde ikke før kommet i gang da Senterpartiets leder Liv Signe Navarsete og Fremskrittspartiets generalsekretær Geir Mo denne uka brakte debattnivået ned på et lavmål. De to politiske sluggerne, som kommer fra hver sin bygd på Vestlandet, har ikke for vane å legge fingrene imellom når de snakker, særlig ikke om motstanderes politikk.

Hvilket parti bør du stemme på? Test deg selv nederst i saken.

Svarte med samme mynt
- Da Navarsete skulle tydeliggjøre forskjellene mellom Senterpartiets og Fremskrittspartiets distriktspolitikk på de rødgrønnes pressekonferanse tirsdag, formulerte hun seg slik:

«Det er ikke noe alternativ for folk som vil ha levende bygder å stemme Fremskrittspartiet. Det er jo rene selvmordshistorien».

Uttalelsen falt ikke i god jord hos Fremskrittspartiets sterke mann. Men i stedet for å slenge med leppa, kastet Geir Mo seg over tastaturet og trykket følgende melding ut på nettstedet Twitter:

«Skulle jeg lagt meg på samme nivå burde jeg vel titulert henne som morder som ikke sørger for bedre veier i hjembygda en gang...»

Angrer ikke
Til Nettavisen sier Mo at det var Navarsete som gikk for langt og at han ikke angrer noe. Navarsete sier hun kunne brukt andre ord, men syntes det var Mo som gikk over streken.

Vil holde seg i skinnet
Begge sier de ikke akter å bidra til ytterligere skittkasting i valgkampen.

- Twitter-meldingen var et eksperiment og svar på tiltale, poengterer Mo, før han legger til:

- Jeg tror hun har bestemt seg for å passe kjeften sin, som vi sier i Lærdal.

- Hvis dette blir nivået i valgkampen, er det trist, sier Navarsete.

Hard kamp om bygdestemmer
Men bak de verbale skuddene fra hofta ligger det politiske meningsforskjeller som ikke lar seg glatte over.

Fra Sp-lederens ståsted er Fremskrittspartiets distriktspolitikk en dødslinje for Bygde-Norge. Navarsete mener at partiets varslede kutt i landbruksstøtten og i distriktsrettede virkemidler vil ramme folk i grisgrendte strøk hardt. Geir Moe svarer med å spørre om folk for eksempel i Nordreisa, Stranda og Os ikke vet sitt eget beste når de stemmer Frp. Han mener det er Senterpartiet som truer Bygde-Norge i sin iver etter å finansiere veiutbygging med bompenger.

Krangler om bompenger
- Nylig kunne vi lese om en hjelpepleier som skal kjøre på nye E6 langs Mjøsa sørover til jobb på Feiring-klinikken nord for Gardermoen. Med bomstasjoner på rekke og rad blir prisen 1872 kroner i måneden. Hva er det for slags distriktspolitikk? Senterpartiet struper Distrikts-Norge, sier Mo.

Han lover at et Frp med regjeringsmakt vil stoppe innkrevingen i løpet av 100 dager.

- Dette landet går med svære overskudd. Vi har råd til å la være, sier han til Nettavisen.

- Asfaltlukt over hele landet
- Vi bygger veier både i distriktene og i sentrale strøk. Det er asfaltlukt over hele landet. Vi har økt veibevilgningene mye mer enn hva Frp kunne drømme om. De har ikke prioritert vei på Stortinget, og det er ingen grunn til å tro at fagre ord blir virkelig på dette området, svarer Navarsete.

Hvilket parti bør du stemme på? Ta testen her:

HTML EMBED
var so39672 = new SWFObject("/nettavisen/gif/testdegselv/partitesten2009.swf", "testmal", "535", "600", "8", "#FFFFFF"); so39672.addVariable("scale", "noscale"); so39672.write('testorama39672');

Versjonen av partitesten er 1.5. Sist oppdatert 03.08.09.
Versjon 2.0 med partiet Rødt vil bli lansert samme dag som Helga Pedersen er redaktør for Nettavisen: 1.september.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken