Oslo (NTB): Vixen Blog Awards er Norges uavhengige kåring av norske og internasjonale blogger.

Berg Eriksen er stemt fram av sine lesere som finalist i fem kategorier: Årets blogger, Årets kjendisblogg, Årets treningsblogg, Beste Outfit Of The Day og Folkets Favoritt. Vinnerne skal kåres av en jury bestående av toppbloggere, designere, redaktører, stylister og andre personligheter fra den norske motebransjen.

Før det ble kjent at hun har retusjert bilder og at bloggen hennes inneholder falske kommentarinnlegg, ble Caroline Berg Eriksen stemt fram som finalist til hele fem bloggpriser.

- Leit

– Vi har registrert diskusjonen rundt Caroline Berg Eriksen, og har fått noen få tilbakemeldinger fra lesere som stiller spørsmål ved hennes deltakelse i Vixen Blog Awards 2014. Det er selvfølgelig leit med avsløringene, og jeg synes alle bloggere bør ta sikte på å være ærlige og oppriktige mot leserne sine, sier jurymedlem og redaktør i Vixen, Ida Einarsdóttir, til NTB.

Hun har sympati med Berg Eriksen, selv om hun ikke forsvarer hvordan bloggeren har handlet.

– Kommer de siste nyhetene om kommentarjuks og retusjering til å påvirke juryens avgjørelser?

– Det er opp til jurymedlemmene å vurdere om de siste nyhetene rundt denne saken vil påvirke deres avgjørelse, men i utgangspunktet jobber de ut ifra ulike kriterier knyttet til de ulike kategoriene. I kategoriene Beste Outfit Of The Day og Folkets Favoritt er det leserne som avgjør hvem som går av med seieren, så her er det opp til dem å stemme fram sine favorittblogger, sier Einarsdóttir.

Prisene deles ut i Oslo 28. januar.

Vixen Blog Awards samarbeider med Side2. I utgangspunktet satt Side2s redaktør Ingeborg Heldal og Side2s moteredaktør Line Kirkhus i juryen, men de trakk seg forrige uke fordi så mange av finalistene er bloggere hos Nettavisen-eide blogg.no.