Gå til sidens hovedinnhold

Berg fortsetter

En dramatisk fredag endte med at Henning Berg fortsetter i Lyn, men nå krever fansen hans avgang.

Fredagen har vært dramatisk i Lyn.

Torsdag forsvant både sportsdirektør Torgeir Bjarmann og back Lars-Kristian Eriksen til Lillestrøm. De fulgte altså i Henning Bergs fotspor. For et par uker siden ble det klart at Berg går til LSK 1. januar.

Bjarmann og Eriksens exit fikk varsellampene til å blinke hos Lyn-ledelsen. Hadde Berg fullt fokus på Lyn? Situasjonen ble uholdbar.

Diskuterte sluttpakke
Etter det Nettavisen erfarer møttes Lyn-ledelsen og Berg fredag i et møte for å avslutte arbeidsforholdet. Spørsmålet var bare om de kunne finne en løsning som begge parter kunne leve med.

Det klarte de ikke.

Henning Bergs krav til sluttpakke skal etter det Nettavisen erfarer ha vært for stort til at Lyn kunne akseptere det.

Dermed fortsetter Berg foreløpig som Lyn-trener. Utgangspunktet nå er dermed også at han fortsetter ut sesongen.

Lyns informasjonssjef, Joachim W. Andersen, benekter imidlertid overfor Nettavisen at det ble diskutert sluttpakke med Berg fredag.

- Sluttpakke?
Berg stiller seg også helt uforstående til Nettavisens informasjon.

- Jeg skjønner ikke hvor du har det der fra. Jeg har vært i møte med Lyn angående hvem som skal trene Lyn neste år og hvem som skal være sportsdirektør. Det er det møtene har handlet om i dag. Så ser jeg selvsagt at det kanskje ikke var helt heldig at møtene sørget for at jeg ikke var på Lyn-treningen og på den måten sørget for spekulasjoner. Timingen kunne vært bedre, sier han til Nettavisen.

- Ingenting er imidlertid forandret. Jeg er Lyn-trener ut året.

Han avviser også at han hadde noe som helst å gjøre med Lars-Kristian Eriksens klubbskifte til Lillestrøm.

- Jeg er Lyn-trener. Jeg har ikke snakket med Lasse om Lillestrøm. Jeg har ikke snakket med ham om noe angående kontrakt.

- Men har du sagt til LSK at de bør hente ham?

- Hva jeg sier til Lillestrøm blir mellom meg og Lillestrøm, men jeg kan jo påpeke at Lillestrøm også vil ha Lasse for halvannet år siden.

- Forstår du at Lyn-fansen er bekymret for at de også mister Bosman-spillerne Tomasz Sokolowski og Paul Obiefule til LSK?

- Jeg skjønner at situasjonen er delikat. Derfor er det ekstra viktig at Lyn kommuniserer utad at jeg verken jobber for eller snakker med spillere for å få dem vekk fra Lyn. Det er noe jeg aldri kunne gjort. Spillerne er imidlertid selvstendige mennesker, og kan ta sine egne valg.

- Kan du leve med en situasjon hvor også Sokolowski og Obiefule går til LSK?

- Jeg vet hva jeg gjør. Jeg vet hva jeg sier. Og det vet også klubben.

- Trekk deg
Lyn-fansen i Bastionen krevde fredag Bergs avgang via supporterklubbens nettside.

- Nå er det best om du tar konsekvensen av all den uro som skapes ved ditt fortsatte engasjement i oppsigelsestiden. Ta konsekvensen av ditt valg. Respekter klubben vår. Og trekk deg som hovedtrener, skrives det der.

Supporterne ser likevel ikke ut til å få det som de vil. I alle fall ikke før 1. januar. Da overtar Henning Berg som ny Lillestrøm-trener.

- Tidenes beste?
For et par uker siden sa Lyn-fansen i Bastionen til Nettavisen at Henning Berg kanskje er tidenes beste Lyn-trener, og resultatene er gode for den økonomisk hardt pressede klubben. Sju serierunder før slutt i årets sesong ligger laget på 5. plass.

I 2007 ble det 9. plass og i 2006 7. plass.

Da Berg overtok i 2005 var det imidlertid nær å bli seriegull. Det ble bronse, men hadde det blitt seier og ikke 1-1 borte mot Aalesund i nest siste serierunde så ville Lyn tatt gull det året Vålerenga vant på målstreken.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Meld deg på nå: Ny sesong i Managerleague

Reklame

Nå: Enormt salg på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken