Gå til sidens hovedinnhold

Berg må svare for seg

Blackburn-manageren vraket Paul Robinson, Morten Gamst Pedersen og David Dunn.

Etter 0-2-tapet mot Blackpool på Bloomfield Road måtte Henning Berg svare på en rekke spørsmål om prioriteringene både før og under kampen. Spesielt overraskende synes mange det var at veteranen Paul Robinson ble droppet mellom stengene til fordel for Jake Kean.

- En vanskelig avgjørelse
Med endringen fikk naturligvis Friedel-ryktene vann på mølla. Ifølge The Lancashire Telegraph fortsetter Blackburn deres jakt på Brad Friedel, men Berg hevder likevel at Robinson er med i hans og klubbens framtidsplaner.

- Det var en fotballfaglig avgjørelse. Paul (Robinson journ.anm.) har spilt hele sesongen. Det var en vanskelig avgjørelse å ta, hevder Berg, som begrunner valget slik:

- Jake har ikke spilt så mye, men jeg har sett han på trening – og med tanke på resultatene vi har hatt – var det på tide å gi han en sjanse. Forhåpentligvis kunne han gjøre en forskjell.

Til tross for tapet mente Berg at Kean hadde gjort en god jobb bakerst for Rovers. Med unntak av målene – som han ikke kunne gjøre noe med – hadde han ikke mye å gjøre, mener Berg.

Gamst vraket
Men det var ikke bare Robinson av «veteranene» som ble vraket. Til tross for kamputviklingen måtte Morten Gamst Pedersen og David Dunn også se hele kampen fra benken. Aller mest skuffende var nok det for Gamst Pedersen, som skal være i god fysisk form.

- David Dunn har ikke vært med på mange treninger i det siste, så det er vanskelig å vite hvor lenge han hadde holdt, sier Berg.

- Morten er i stallen. Han har spilt to kamper og kommet inn som innbytter én eller to ganger. Han er her – og han er en Blackburn-spiller.

Skuffede spillere
Flere av spillerne har uttrykt sin misnøye etter vrakingen, men ifølge Berg er det helt naturlig at spillerne reagerer.

- Jeg vil at de skal være skuffet. Samtidig må de har respekt for laget og at vi har andre spillere som kan komme inn, avslutter den norske Blackburn-manageren. (ANB)

Kommentarer til denne saken