Gå til sidens hovedinnhold

Berg snytt for drømmeretur

Lyn reddet poeng med «umulig scoring». Les alt om Tippeliga-runden her!

Det så lenge ut til at Hennig Berg skulle få en drømmeretur til Ullevål Stadion, da hans Lillestrøm møtte Lyn. Marius Johnsen sendte nemlig kanarifuglene i ledelsen med et hodestøt etter 39 minutters spill, og alt så rosenrødt ut for laget fra Romerike.

Men kvarteret før slutt skulle festen få seg en real knekk. Ut av ingenting dukket Lucas Pratto opp inne i 16-meteren og satte ballen forbi Otto Fredriksson fra en vinkel det strengt tatt ikke skal være mulig å score fra. Dermed ble LSKs seiersrekke brutt, og Berg måtte ta til takke med ett poeng.

Stabæk friskmeldt?
Stabæk og Tromsø var begge topplag forrige sesong, men så langt i år har det ikke luktet like svidd av de to klubbene. På Telenor Arena viste likevel Stabæk at de har noe på gang. Bærumslaget skapte en rekke gode sjanser, og fikk også uttelling etter en perlescoring av nykommer Daigo Kobayashi.

Etter hvilen var det duket for nok et mål for minnebøkene. Unggutten Mikkel Diskerud tok ned ballen på brystkassa og banket ballen på volley over Sead Ramovic i Tromsø-buret og inn til 2-0. Dermed sikret Stabæk tre etterlengtede poeng, og klatret på tabellen.

Rundspilte Start
Fredrikstad vartet opp med festfotball hjemme mot Start, og burde faktisk ledet med flere mål til pause. Men svake avslutninger, og en god Kenneth Høie sørget for at det sto målløst til pause. Etter hvilen kom endelig den forløsende scoringen. Unggutten Joachim Thomasson la inn, og der ventet Amin Askar, som headet inn sitt første seriemål for FFK i det 55. minutt.

Gjestene fra Sørlandet kom litt bedre med i kampen etter scoringen, og var nær ved å stjele ett poeng i sluttminuttene, da Mads Stokkelien banket ballen i krysstolpen fra 25 meters hold. Hjemmelaget slapp imidlertid med skrekken, og kunne dermed innkassere tre viktige poeng.

Molde nummer to
Siden Start tapte i Plankebyen, hadde Molde en gylden mulighet til å overta andreplassen på tabellen med seier hjemme mot Odd Grenland. Det åpnet også oppskriftsmessig. Mame Biram Diouf sendte blåtrøyene i front etter 21 minutter, men et selvmål av Christian Steen ti minutter senere ga gjestene nytt håp. Like etterpå ordnet imidlertid Aksel Skjølsvik ny Molde-ledelse, med en fin avslutning.

Flere mål ble det aldri på Molde Stadion, og dermed er Molde oppe på andreplass i Tippeligaen.

Et annet topplag, Sandefjord, var også i aksjon søndag, og tok ledelsen ved Birger Madsen hjemme på Komplett.no Arena. Det så ut til å gå mot hjemmeseier, men tjue minutter før slutt utlignet Peter Kopteff, og like før slutt sørget Tor Hogne Aarøy for at Kjetil Rekdals menn fikk med seg alle poengene.

RBK knuste Glimt
I kampen mellom Bodø/Glimt og Rosenborg på Aspmyra ble det dramatisk etter 13 minutter. Rade Prica ble felt på vei igjennom, men dommeren valgte og ikke å dømme straffe fordi linjemannen hadde dømt offside. TV-bildene viste imidlertid at ballen ble spilt igjennom av en Glimt-spiller, og Rosenborg ble dermed snytt for et klart straffespark.

Rettferdigheten skulle likevel seire. Mål av Marek Sapara, Trond Olsen og Alexander Tettey (2) i andre omgang sørget for at Rosenborg fikk med seg alle tre poengene, og sikret seg en luke i toppen av tabellen.

Kampene:

Fredrikstad - Start 1-0 SLUTT
1-0 Amin Askar (55')

LES MER: Vant med FFK - lider med Moss

Bodø/Glimt - Rosenborg 0-4 SLUTT
0-1 Marek Sapara (52')
0-2 Trond Olsen (68')
0-3 Alexander Tettey (71')
0-4 Alexander Tettey (83')

LES MER: Utklassing, Rosenborg!

Lyn - Lillestrøm 1-1 SLUTT
0-1 Marius Johnsen (39')
1-1 Lucas Pratto

LES MER: «Ikke nå igjen»

Molde - Odd Grenland 2-1 SLUTT
1-0 Mame Biram Diouf (21')
1-1 Christian Steen (selvmål, 30')
2-1 Aksel Skjølsvik (36')

LES MER: - De står jo der og ler

Sandefjord - Aalesund 1-2 SLUTT
1-0 Birger Madsen (58')
1-1 Peter Kopteff (71')
1-2 Tor Hogne Aarøy (81')

LES MER: Aalesund snudde på tampen

Stabæk - Tromsø 2-0 SLUTT
1-0 Daigo Kobayashi (20')
2-0 Mikkel Diskerud (77')

LES MER: - Noe av det verste du kan gjøre
LES MER: - Litt Solskjær-aktig

Viking - Vålerenga, 0-3 SLUTT
0-1 Bojan Zajic (13')
0-2 Kristofer Hæstad (45+1')
0-3 André Muri (65')

LES MER: Hva har skjedd med Vålerenga?

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken