Gå til sidens hovedinnhold

Berg tar med Sokolowski til Polen

Den ferske Legia Warsawa-treneren har funnet sin assistent.

Kaz Sokolowski (50) blir etter alt å dømme en del av Henning Bergs trenerteam i Legia Warszawa, melder BA.

Berg ble presentert som trener for den polske storklubben 20. desember. Den tidligere Lyn-, Lillestrøm- og Blackburn-sjefen skrev under en kontrakt for to og et halvt år med den regjerende serie- og cupmesteren i polsk fotball.

Nå vil Berg ha med seg en som han kjenner godt fra før, men som også kjenner til polsk fotball og ikke minst snakker språket. Branns assistenttrener Kaz Sokolowski er pekt ut til å ta den rollen.

Snart klar
De to jobbet sammen i Lyn før Sokolowski dro videre til Sandefjord, og nå ser det altså ut til at de skal forenes igjen. Brann-assistentens nye jobb kan bli annonsert allerede i fredag, men kan også drøye noen dager. Torsdag bekreftet den polske klubben at tidligere Hønefoss-trener Pål Arne Johansen også blir en del av den nye trenerens team.

Alt tyder på at dette blir en realitet. Sokolowski svarte ikke på BAs henvendelser i mandag, og alt Branns daglig leder Roald Bruun-Hanssen ville si var:

- Ingen kommentar

Kaz, eller Kazimierz som han egentlig heter, Sokolowski kom til Brann sist sommer. Han ble hentet inn etter at Truls Jenssen ga seg i jobben av personlige årsaker. Ansettelsen ble godt mottatt av spillegruppen.

50-åringen har rykte på seg for å være flink til å utvikle individuelle ferdigheter.

Derfor var han også ønsket med videre av Branns nye trener Rikard Norling. Selv om det var de tette båndene til daværende trener, Rune Skarsfjord, som gjorde at han forlot Vålerenga til fordel for sønnens klubb, Brann. De to delte kontor da begge jobbet på Topp-idrettsgymnaset NTG i Bærum.

Gratis fra Brann
- Jeg har bestemt meg for å forholde meg til den kontrakten jeg har med Brann, sa Sokolowski til BA ti dager før Berg skrev under for Legia Warszawa.

Nå har det altså kommet et tilbud han ikke kan si nei til.

For klubben der Henning Berg er blitt sjef har lange og sterke tradisjoner, og er en storklubb. Derfor er det ikke så rart at Sokolowski griper sjansen han nå har fått av sin tidligere sjef i Lyn.

50-åringen kom gratis til Brann fra Vålerenga, til tross for at han var under kontrakt. Rødtrøyene vil neppe stikke kjepper i hjulene for den sjansen assistenttreneren nå har fått. Dermed kan Sokolowski dra vederlagsfritt til sin nye klubb.

Norling henter egen assistent
Alt tyder på at det resterende trenerteamet fra Skarsfjords regime med Kenneth Mikkelsen, Dan Riisnes og Tomi Markovski, blir værende i klubben. Alle har kontrakter ut 2014-sesongen med Brann.

Sokolowskis avgang gjør det imidlertid mulig for Rikard Norling å hente inn en «egen mann» i trenerteamet. Selv om det ikke var offisielt, var Truls Jenssen en klar nummer to i trenerteamet før han forlot klubben.

Da Sokolowski kom inn fikk ikke han samme plass i hierarkiet i trenerteamet. Siden i sommer har det vært mer likestilt, men med Kenneth Mikkelsen som en nummer to etter Skarsfjord, om noen var det.

Det betyr at Branns nye hovedtrener har muligheten til å hente seg en ny nummer to. Noe han mest sannsynlig ønsker, og det kan han gjøre nå uten at noen må gå ufrivillig eller føle seg degradert i det nye regimet.

LES FLERE SAKER FRA BERGENSAVISEN

Reklame

Siste sjanse: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet

Kommentarer til denne saken