Gå til sidens hovedinnhold

Bergdølmo klar for Vålerenga

Har fått trenerjobb i Oslo-klubben.

I september ble det klart at André Bergdølmo er ferdig som juniortrener i Lillestrøm.

Nå er den tidligere Ajax- og Borussia Dortmund-spilleren ansatt som toppspillerutvikler i Vålerenga.

- Jeg skal hovedsakelig jobbe rundt A-laget, men jeg skal også bidra i forhold til utvikling av spillere som er på vei opp fra yngre lag i klubben, forteller han til vif-fotball.no

Bergdølmo, som begynner i sin nye jobb på nyåret, får en litt annen rolle enn han hadde som juniortrener i LSK.

- I Lillestrøm var jeg hovedtrener og hadde ansvaret for et lag i kamper, her i Vålerenga skal jeg jobbe mer med hver enkelt spiller og samarbeide tett med Andrea Loberto og Kaz Sokolowski.

40-åringen hisset på seg kanarifansen da han under kontroversielle omstendigheter forlot Lillestrøm til fordel for Rosenborg i 1996. Han synes imidlertid ikke det er problematisk å forlate Lillestrøm til fordel for Vålerenga.

- For supporterne er nok forholdet mellom klubbene mer anstrengt. For meg er Vålerenga en klubb med stort potensial og mange gode spillere som det skal bli veldig spennende å jobbe med.

Utviklingssjef Andrea Loberto er strålende fornøyd med å få Bergdølmo med på laget.

- Han blir en kjemperessurs for oss. Han har mye erfaring, særlig som spiller der han har spilt på det høyeste nivået i Norge, Tyskland, Nederland og Danmark. I tillegg har han en lang landslagskarriere bak seg, sier han til vif-fotball.no.

HTML EMBED
Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken