Gå til sidens hovedinnhold

«- Bergensk er stygt», sa årets bergenser

Pappaen til Ylvis røpte hemmelighet.

Ylvis er Årets bergenser 2013, melder ba.no .

- Vi er fryktelig stolte. Dette har vokst helt ut av alle proporsjoner sett med far og mors øyne, sier mamma og pappa-Ylvis til ba.no.

På vegne av de travle sønnene som reiser fra intervju til intervju verden rundt, mottok foreldrene Helga og Hans Terje Ylvisåker prisen «Årets bergenser» under et arrangement i Galleri Nygaten onsdag ettermiddag.

I en morsom tale spøkte pappa med at det ikke var første gang opphavet måtte ta ansvar når barna var ute og «levde det glade og lystelige liv».

«YES, WHOOW, STAS»
- Jeg tenker på hva Bård og Vegard ville ha sagt dersom de var til stede her i dag. Det må ha vært noe sånt som «yes», «whoow» og «stas», slik som de unge uttrykker seg nå til dags, sa Hans Terje Ylvisåker.

På videopptak fra New York takket Bård og Vegard hjertelig for prisen og ønsket godt nytt år.

BAs sjefredaktør Anders Nyland begrunnet prisen med det store internasjonale gjennombruddet for bergensartistene.

Videoen «The Fox» har gått som en farsott verden rundt og er sett 275 millioner ganger. De er nummer 1 på trendlisten for inneværende år, noen av verdens mest ettertraktede intervjuobjekter og de har erobret en plass på den den berømte hitlisten Billboard.

- De er fra Bergen og har oppnådd noe noen få i verden har klart, sa Nyland.

TAKKET MILJØER I BERGEN
Fra brødrene var små fikk de rikelig anledning til å leke seg med instrumenter.

Foreldrene sier det er mange andre å takke for at sønnene har slått igjennom som internasjonale artister.

Underholdningsmiljøet i Bergen, Fana skoleteater og Ole Bull Scene er arenaer hvor Bård og Vegard har fått utfolde seg, fortalte faren.

SYNTES BERGENSK VAR STYGT
Mye har vært skrevet om de bergenske superstjernene, men at eldstemann Vegard ikke ville legge fra seg sognedialekten da han kom til Bergen som femåring, er kanskje en nyhet.

Faren spurte poden en dag om hvorfor femåringen ikke ville snakke bergensk.

«Nei, det er stygt», sa Vegard, ifølge pappa Hans Terje.

- 30 år senere er han kåret til «Årets bergenser». Det sier noe om Bergens raushet, sa faren stolt.

De fremmøtte fikk se et lite videoklipp fra New York hvor Bård og Vegard skålte og i kjent stil sa «tusen hjertelig takk» og ønsket alle «godt nytt år».

Bergens underholdningsdiva Sølvi Rolland tok også ordet under arrangementet i går. BAs sjefredaktør Anders Nyland spurte hva som kjennetegner brødrene.

– Bård og Vegard er seg selv hele tiden. De er jordnære og hardarbeidende. De er kompromissløse og trener og jobber hardt for å bli gode, skrøt Rolland.

Årets bergenser ble delt ut for 16. gang på Galleri Nygaten onsdag.

Les flere saker på ba.no

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken