Gå til sidens hovedinnhold

- Bergersen presset ut

Klubbstyret ba Kent Bergersen om å trekke seg.

Ifølge NRK skal Kent Bergersen (42) lede lagets treninger torsdag og fredag, før han takker for seg som hovedtrener i osloklubben.

Ikke frivillig
Det skal være klubbens styre som har bedt 42-åringen om å trekke seg - Bergersen selv skal ha ønsket å fortsette. Også TV 2 Sporten melder dette, selv om ingen i klubbledelsen har uttalt seg overfor verken NRK, TV 2 eller Nettavisen.

Tommy Berntsen og Gunnar Halle skal lede laget i mandagens kamp mot Brann. Berntsen har også tidligere fungert som vikarierende og spillende trener for Lyn.

Kent Bergersen ble forfremmet til hovedtrener da Henning Berg forsvant til Lillestrøm i fjor høst, men har ikke vært i stand til å opprettholde de samme sportslige resultatene. Lyn ligger desidert sist i Tippeligaen og har kun vunnet én kamp denne sesongen. Laget har fem poeng opp til neste lag - og ikke minst også alvorlige økonomiske problemer.

Det er én måned siden talsmann Tjøstel Lindøe i supperterklubben Bastionen uttalte i Nettavisen at Kent Bergersen måtte avløses som Lyn-trener, og at Tommy Berntsen trolig ville være den beste løsningen i disse krisetider.

- Vi presterer ikke. Klubben vår er for god til å ligge på bunnen av Tippeligaen. Nå må styret i klubben vise at de er menn og finne en løsning, sa Lindøe den gang.

Nettavisen lyktes ikke umiddelbart med å få kontakt med Lyn-ledelsen onsdag kveld.

Glede i supporterklubben
Bastionens talsmann Jan Briseid hadde fått med seg nyheten, men har heller ikke fått noen bekreftelse fra offisielt hold ennå.

- Hvis det viser seg at han har fått sparken eller har fratredt, ser vi i Bastionen på det med relativt blide øyne. Det har vært ytret tidligere at dette har vært et ønske fra supporterne, etter en mildt sagt laber sesong, sier Briseid til Nettavisen.

Briseid holder muligheten åpen for at arbeidsforholdet til Kent Bergersen av økonomiske årsaker ikke kunne avsluttes før partene ble enige om en løsning som konkurstruede Lyn kan leve med.

- Jeg antar at det har med økonomiske årsaker å gjøre (at Bergersen ikke er blitt sagt opp tidligere). Tendensen sportslig har jo vært soleklar. Optimalt sett burde dette skjedd tidligere, sier Briseid.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken