Gå til sidens hovedinnhold

- Beriker seg på tragedien

ARENDAL (TV 2 Nettavisen): - Familien beriker seg på denne tragedien tordnet advokat Sigurd Klomsæt til TV 2 Nettavisen etter drapsdommen i Arendal.

- Helt uhørt påstand, selv til Klomsæt å være, svarte bistandsadvokat Tor Erling Staff.

Ved siden av den ubetingede straffen på to år for uaktsomt drap, ble 23-årige Per Arne Steen dømt til å betale til sammen 187 000 kroner frem til den i dag fem år gamle datteren fyller 19 år. Videre må han betale 200 000 kroner til sammen til datteren og moren til den drepte Ronny Halvorsen.

Dette fikk Klomsæt til å steile. Han kritiserer retten sterkt for å ha sett bort fra helserapportene om sinnstilstanden til Steen i gjerningsøyeblikket. Han ville bare redde livet til faren sin, mener Klomsæt.

- Retten har ikke fulgt med i timen, når de ser bort fra Steens oppfatning av hva som skjedde, sier Klomsæt.

- Ronny Halvorsen var gjerningsmannen, som kom til stedet. Han stjal og herpet rundt seg. Så skal mannen som oppfattet at han ivaretok sin fars liv sitte igjen med regningen? Det foreligger ikke dokumentasjon etter Halvorsen som viser at han ville bruke så mye penger på datteren. Dette er folk som beriker seg på en tragedie.

Tor Erling Staff viste til at retten har gjort sin vurdering, og at det foreligger dokumentasjon for et selvstendig forsørgeransvar.

- Klomsæt bør ikke glemme at han representerer en klient som er funnet skyldig i uaktsomt drap.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken