Gå til sidens hovedinnhold

Berlusconi «sjekket opp» feltlege

Silvio Berlusconi klarte nok en gang å komme med en upassende kommentar.

Den italienske statsministeren Silvio Berlusconi er kjent for sine fargerike kommentarer og har tråkket i salaten flere ganger i forbindelse med jordskjelvet i Italia i påskeuken.

Blant annet sa Berlusconi at de 17.000 hjemløse som bodde i midlertidige teltleirer, burde se på det som en campingferie.

Slibrig kommentar
Denne uken ble det kjent at Berlusconi også kom med en litt slibrig kommentar til en kvinnelig lege som bisto med redningsarbeidet i Abruzzo-regionen.

- Jeg ville ikke hatt noe imot å bli gjenopplivet av deg, sa Berlusconi til Fabiola Carrieri, som er lege ved et feltsykehus i det jordskjelvrammede området i Abruzzo-regionen.

Carrieri svarte statsministeren høflig og sa hun håpet det aldri det ville bli nødvendig.

Den politisk korrekte legen har i ettertid sagt at hun ikke ble fornærmet av Berlusconis sjekkekommentar, og sier statsministeren oppførte seg galant, skriver The Times.

- Han forsøkte bare å skape litt glede midt i all elendigheten som omringer oss, sa hun.

Les også: - Se på det som en campingferie

Videre fortalte Carrieri at Berlusconi hadde kommet med et lignende fremstøt mot en kvinnelig pasient.

- Jeg håper du snart blir bedre, sånn at jeg kan danse med deg, sa han til pasienten mens ektemannen satt ved siden av sykesengen.

Berlusconi har tidligere fornærmet USAs president Barack Obama ved å omtale ham som solbrun.

294 mennesker omkom som følge av jordskjelvet i Italia mandag i forrige uke. Det har blitt registret 10.000 etterskjelv, og tusenvis av hus og bygninger ble jevnet med jorden under skjelvet som ble målt til 6,3 på Ricthers skala.

Pengene kan ende opp hos mafiaen
Det er anslått at gjenoppbyggingen etter jordskjelvet vil koste svimlende tolv milliarder euro, som tilsvarer 105 milliarder kroner, opplyser Italias innenriksminister Roberto Maroni, ifølge nyhetsbyrået AP.

Pietro Grasso, som er sjefanklager for mafiarelaterte saker, advarer mot at de øremerkede pengene til gjenoppbygging kan havne i hendene til mafiaen.

Dette skjedde blant annet etter jordskjelvet i Irpina-regionen i nærheten av Napoli i 1980 da 3000 mennesker mistet livet og 300.000 ble hjemløse.

I tillegg er det flere av ofrene etter skjelvet i Umbria i 1997 som fortsatt bor i midlertidige hjem fordi pengene angivelig endte opp hos mafiaen.

Reklame

Slik sparer du enkelt 600 kroner på mobil-abonnementet

Kommentarer til denne saken