Gå til sidens hovedinnhold

Beskylder Huitfeldt for manglende åpenhet

Kulturdepartementet beskyldes for manglende åpenhet og klages inn for Sivilombudsmannen av Norsk Presseforbund.

Klagen leveres etter at kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap) fredag ansatte Anne Aasheim som ny direktør i Kulturrådet, uten at Aasheim sto på noen søkerliste.

- Vi har lover som skal sørge for åpenhet i offentlige ansettelsesprosesser. Men det er en økende tendens til at forvaltningen begynner å lage egne prosedyrer fordi man er uenig i det Stortinget har bestemt, sier jurist i Norsk Presseforbund Kristine Foss til Klassekampen.

Under fredagens pressekonferanse der Huitfeldt presenterte Aasheim, sa den nye direktøren at hun først søkte jobben dagen før.

- Dette viser at prosessen er gått i omvendt rekkefølge. Det er helt usannsynlig at dialogen mellom Aasheim og departementet begynte dagen før ansettelsen. Departementet har tydeligvis startet med å intervjue Aasheim og sørget for at den formelle søknaden først kom dagen før utnevnelsen, og slik unngått åpenhet rundt prosessen, sier Foss til avisen.

Kulturministeren sier at hun tar klagen til etterretning og at hun ikke har noen problemer med å få prosessen vurdert av Sivilombudsmannen. (©NTB)

Kommentarer til denne saken