Gå til sidens hovedinnhold

Beskyldes for naivitet

- Jeg tror ikke vi kan spare oss ut av klimakrisen, sier Bellonas Frederic Hauge.

Frederic Hauge mener Miljøpartiet De Grønne er naive og for lite optimistiske til at ny teknologi kan bidra til å løse klimautfordringene.

Partiet har fosset fram på meningsmålingene de siste ukene og har et stadig voksende håp om plass på Stortinget. Men både Bellona og Natur og Ungdom er uenige i politikken deres, melder NRK.

- Vi ser ikke at de sier klart ja til vindkraft eller karbonfangst og -lagring. Det er en mangel på helhet i hvordan vi skal gjøre dette. Og jeg tror ikke vi kan spare oss ut av klimakrisen. Vi må sette dette i system, sier Hauge.

- Vi har kommet forbi det stadiet
- Vi har kommet forbi det stadiet hvor dette er lilla skjerf og fotformsko. Dette er et seriøst tema i mange bedrifter, og vi må møte næringslivet på deres arena. Vi må ikke gå tilbake og bli gammelmodige, men modernisere miljøkampen. Og det vet jeg ikke om MDG representerer, sier han videre.

På spørsmål fra NRK om han synes MDG er naive, svarer Hauge ja.

- Vi er også teknologioptimister
Partiets førstekandidat i Oslo, Rasmus Hansson, kjenner seg ikke igjen i kritikken.

- Er det noe vi er, så er det teknologioptimister! Er det noe vi vil, så er det å drive fram og bruke moderne teknologi for å utvikle et bærekraftig samfunn, sier Hansson til NRK.

Miljøpartiets nasjonale talskvinne og førstekandidat i Rogaland, Hanna E. Marcussen, uttalte i et intervju med Nettavisen lørdag at det er en grunnleggende forskjell på MDG og de andre partiene på Stortinget:

- Vi er også teknologioptimister, men vi tror det må mer til for å løse klimautfordringen, sa hun.

Leder Silje Lundberg i Natur og Ungdom er uenig i MDGs skepsis til karbonfangst og elektrifisering av sokkelen.

- Dette handler om at man skal til et lavutslippssamfunn som er bedre og finere enn det samfunnet vi har i dag. Da trenger vi teknologiske løsninger som tar oss dit, sier hun til kanalen ifølge NTB.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken