Gå til sidens hovedinnhold

- Beste kamp noensinne

Nå ønsker Brann-dødaren mer spilletid som sentral angriper.

BERGEN (Nettavisen) Mame Biram Diouf scoret to mål mot Brann og var et konstant uromoment. Midtstopperne til Brann Azar Karadas og Kristjan Örn Sigurdsson hadde mer enn nok å henge fingrene i hver gang Moldes senegaleser satte fart.

- Dette er min beste kamp noensinne. Det var utrolig gøy å få det til i en så stor kamp. Jeg hadde hele tiden tro på at dette skulle være dagen min selv om vi fikk to raske mål mot oss i andre omgang og lå under med 1-3, sier en strålende fornøyd tomålsscorer til Nettavisen.

Unormal posisjon
Taktikken med å kjøre Diouf inn sentralt lykkes Molde med. Nå håper Diouf på flere spilleminutter i samme posisjon.

- Normalt spiller jeg som en av angriperne ute på kanten i 4-3-3, men jeg liker meg best som sentral spiss. Det fungerte godt i dag og jeg fikk brukt farten min i deres bakrom. Det var mye plass å løpe i, sier Diouf.

Han kommer ikke til å kreve å spille mer sentralt overfor sin sjef Kjell Jonevret som vil vurdere å bruke samme taktikk oftere.

- Normalt spiller han ikke i den posisjonen, men det fungerte veldig bra i dag. Brann ga oss store rom bak og vi fikk utnyttet dette. Avhengig av hvilke lag vi møter kan det være aktuelt å bruke ham mer sentralt i angrepet, men vi legger ikke om det vi har gjort så langt basert på denne ene kampen, sier Jonevret til Nettavisen.

Mens Diouf skrytes opp i skyene er man i Brann mer opptatt av å ta sin del av ansvaret.

- Jeg er mann nok til å ta min del av ansvaret for det som skjedde. Jeg hadde ingen god kamp, men det gjaldt for flere enn bare meg. Når vi løper rundt som klovner i forsvar er det nødt å gå som det går, sier en meget skuffet Azar Karadas til Nettavisen.

Landskamp ikke avgjørende
Hans stopperkollega Kristjan Örn Sigurdsson er heller ikke nådig i kritikken av egen innsats.

- Jeg spilte rett og slett dårlig og da ser naturlig nok han (Diouf) god ut. Dette er vår egen feil. Vi er ikke fornuftige når vi leder 3-1 og når jeg ikke har dagen i tillegg taper vi, sier Sigurdsson til Nettavisen.

På onsdag var han i aksjon for Island i 0-1-tapet for Wales. Han innrømmer at han var trøtt i kampen mot Molde, men nekter å gi skylden på den svake innsatsen på landskampen.

- Nei, jeg har spilt kamper når jeg har vært sliten før uten at det ble så dårlig. Landskampen har ikke noe å si for min del, sier Sigurdsson skuffet, men bestemt.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

Hagemøblene nordmenn elsker

Kommentarer til denne saken