Gå til sidens hovedinnhold

- Beste kampen på lenge

- Fantastisk! Den beste kampen Skottland har spilt på lang tid, mener Robbie McDonald. Han kom til Ullevaal sammen med 17 kamerater fra Glasgow for å se skottene banke Norge.

Se flere bilder under artikkelen.

Paradegaten Karl Johan var full av glade skotter og slukørede nordmenn, etter at Norge ble ydmyket av Skottland på Ullevaal onsdag kveld. En høylydt gjeng fra Glasgow er i fotballhimmelen etter at deres gutter slo til.

- Fantastisk! Den beste kampen Skottland har spilt på lang tid, mener Robbie McDonald.

Sammen med 17 kamerater som spilles fotball og drikker øl sammen, tok han turen til Norge.

- Men Norge spilte også forferdelig dårlig, og banen var ikke god, legger han til, og får bifallende nikk fra blide ansikter rundt seg.

- Vennlige folk, dyr øl
En jevn strøm av mennesker kommer opp fra t-banestasjonen ved Stortinget, etter å ha tatt t-banen fra landskamparenaen. Mange legger turen nedover mot The Scotsman på Karl Johan, som har blitt et samlingssted for skotske tilhengere i dagene før kampen. Utenfor puben står Fraser Lawson fra Edinburgh i diskusjon med Stein Hestnes fra Sunndalsøra.

- Jeg har to ting å si: Nordmenn er vennlige, men øl er for dyrt her i landet, sier en lystig Lawson.

Skotten regner imidlertid ikke at det blir den helt store feiringen onsdag kveld. Tidlig torsdag reiser han hjem til Edinburgh.

- Skotske tilhengere feirer på forhånd, etter kampen har vi ofte ikke noe å feire, mener han.

Skotsk-norsk-forbrødring
Onsdag kveld var det nordmennene som ikke hadde noe å feire. Et norsk-skotsk håndtrykk markerer at det er: «No hard feelings», som gjelder.

- Jeg har kjørt 500 kilometer for å se kampen. Nå skal jeg kjøre 500 kilometer på tog hjem igjen til Sunndalsøra. Det er klart jeg er skuffa, medgir Hestnes.

Men han har ikke oppgitt VM-drømmen helt ennå: - Nei, vi har sjansen på andreplassen i gruppa. Det kan vi klare, sier han optimistisk.

Se bilder fra skottenes oppladning tidligere onsdag.

Ga billett til syk kompis
Da nasjonalsangene ble avsunget og kampen ble blåst i gang var det nærmest blåst for skotter på barkrakkene TV 2 Nettavisen besøkte i Oslo sentrum.

I kjelleren på Belfry Pub & Restaurant møter vi imidlertid kiltkledte Darren Carlisle fra utkanten av Glasgow.

- Rubbish, roper Darren til en Riise-sjanse det ikke kommer noe ut av.

Darren ga bort Ullevaal-billetten til en syk kamerat som ikke hadde sett det skotske landslaget spille på lenge.

- Han trengte den mer enn meg. Uansett vil bli det bli en god kveld. Skottland vinner i kveld, men jeg er usikker på sjansene til å gå til VM, legger han til.

Kvelden starter iallfall godt for Darren, som kan slippe jubelen løs da Kenny Miller scorer kampens første mål etter 21. minutter.

- United Kingdom
På Andy's Pub stanses vi i døra av dørvakta: - Her er det fullt, er beskjeden.

Likevel får vi en kort tur innom, og konstaterer at det hovedsakelig er nordmenn som har benket seg for kampen. Rundt bordene er det behersket stemning, og den største reaksjonen kommer da Italia går opp i ledelsen over Hviterussland.

På The Scotsman i Karl Johan, som bare timer tidligere var stappfullt av kiltkledte supportere i blått og hvitt, er en engelskmann det nærmeste vi kommer en skotsk tilhenger.

- Det heter jo United Kingdom, påpeker Jeff Holdman.

Selv om han kommer fra Liverpool, har han ingen paner om å heie fram Liverpool-spilleren John Arne Riise.

- Ikke når det kommet til landslag. Og i kveld vinner Skottland. Se, vi vinner allerede! legger Holdman til etter at Skottlands ledelse er et faktum.

Reklame

Nå får du hotellrom, frokost og middag for kun 795 kroner

Kommentarer til denne saken