Gå til sidens hovedinnhold

Beste manager i Premier League

Det er kanskje å overdrive litt, men Tony Pulis er fantastisk flink til å få mye ut av lite og samtidig vinne de "riktige" kampene med sine lag.

Sportspills meny 1. nyttårsdag:
Oddstips 1: Wednesday på en onsdag

Tippetips: Vi jakter tolvern direkte

V4/V5 Solvalla: Nye triumfer for Patrik

V65 Bjerke: Austevoll sitter på godsakene

Langoddsprogrammet på 1. nyttårsdag er rett og slett strålende. Med fulle serierunder i alle de fire øverste ligaene i England og ikke minst vintersportdueller fra både Tour Ski og hoppuka er det nok å lese seg opp på. Vi skulle så gjerne lansert noen dueller fra vintersporten, men har valgt å konsentrere oss om den engelske fotballen idag, der det er nok av godbiter.

Dagens langskudd:
Stoke - Everton

To utvisninger i sluttminuttene av den første omgangen i bortemøtet mot Newcastle 2. juledag spolerte julen for Stoke. På det tidspunktet ledet Stoke 1-0 og hadde flott kontroll på matchen. Men ni mann i over en omgang på bortebane ble selvsagt for tøft og det endte med 1-5 i protokollen og en dårlig opplevelse for laget og dermed ble det 0-3 borte mot Tottenham lørdag. Nå er det tilbake på hjemmebane for Stoke der laget står med sterke 4-4-1. Marc Wilson og Glenn Whelan sonet begge karantene mot Tottenham, men er tilbake igjen i dag. Spissen Marko Arnautovi mistet også den kampen, men også han kan være tilbake i dag. Andy Wilkiinson (f) og keeper Asmir Begovic er begge fortsatt skadet.

Everton har overrasket de fleste denne sesongen, og reiste seg mesterlig etter det forsmedelige 0-1 tapet hjemme for Sunderland 2. juledag. Med tre poeng og 2-1 hjemme over Southampton nå sist lørdag, passerte laget Liverpool på tabellen og inntok 4. plassen fem poeng bak serieleder Arsenal. 4-4-1 er identiske bortetall med Stokes hjemmetall. Leighton Baines var tilbake for Everton mot Southampton lørdag, og keeper Tim Howard er tilbake i dag etter sin ene kamps karantene mot Southampton. Phil Jagielka, Darren Gibson, Gerard Deulofeu og Arouna Kone er alle uaktuelle.

Denne er ikke enkel, og kanskje aner vi svakhetstegn på Everton nå. Oddsen på Everton-seier er helt uinteressant og 3,30 på at Stoke tar tre poeng er såpass fristende at kan spilles som et langskudd i dag.

Dagens spill
Crystal Palace - Norwich

Tony Pulis har gjort en fenomenal jobb med Palace og Pulis viser enda en gang hvor dyktig han er på å få lag som ikke er blant de beste til å spille på det de kan (slik han gjorde med Stoke i årevis). Palace gjorde en strålende bortekamp mot Manchester City lørdag og tapte kun 0-1. Råsterk borteseier mot Aston Villa andre juledag og selv om det ble 0-3 i siste hjemmekamp mot Newcastle,. så har Palace forbedret seg radikalt og hjemme på Selhurst Park er to av de tre siste vunnet. Målforskjellen holder laget over streken. Spissen Cameron Jerome ble skadet i et sammenstøt med City-keeper Joe Hart lørdag, men rekker trolig dagens kamp. Jack Hunt, Glenn Murray, Jerome Thomas og Adlene Guedioura er som tidligere skadet.

Tre poeng over streken ligger Norwich som hadde fortjent poeng i hjemmemøtet med Manchester United lørdag, men bunnlagene taper jo slike kamper fordi de nettopp er bunnlag. Svært skuffende hjemmetap for Fulham andre juledag og Norwich har ikke hatt en innbringende jul poengmessig. Toppscorer Gary Hooper måtte forlate banen i hjemmemøtet med Manchester United lørdag, men blir trolig klar. Michael Turner (f) returnerer etter karantene.

Som vi skrev under konklusjonen på kamp nummer ni, så blir man ikke rik av å spille på bunnlag. Men mannskapene som ledes av Tony Pulis vinner nesten alltid de "riktige" kampene og dette er en såkalt "riktig" kamp for Palace. 2,25 på at Palace tar tre poeng i dag, er klart gangbart og blir vårt spill fra Premier League 1. nyttårsdag. Kampen kan naturligvis spilles som singel.

Spilleforslag 2 onsdag (spillestopp kl 16.55):
Kamp 45 Crystal Palace - Norwich 2,25 3,10 2,90
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Kommentarer til denne saken