Gå til sidens hovedinnhold

Bestemor dop-finansierte bingoen

Den 62 år gamle kvinnen begynte å selge marijuana for å finansiere bingospillet.

62 år gamle Leticia Villareal Garcia ble tatt med nesten hundre kilo marijuana i bagasjerommet da hun var på vei til bingoen, melder AP.

- Bingoproblem
Politiet handlet på bakgrunn av et tips, og da de stanset bilen til bestemoren, fant de 96,3 kilo av det narkotiske stoffet. Selv har Garcia hele tiden nektet å ha kjennskap til hvorfor det narkotiske stoffet befant seg i bilen hennes. Lørdag ble hun dømt til tre års fengsel og 150.000 dollar, rundt 950.000 norske kroner, i bot.

- Det som ligger under er at hun har et bingoproblem, som igjen forklarer hvorfor en ellers hyggelig person kan bli dratt inn i noe slikt, sa Doyle Johnstun i tiltalemakten til juryen.

Garcia sier selv at hun pleide å spille bingo ganske ofte, og at hun kunne vinne flere tusen dollar på en kveld. Ettersom hun levde på 1741 norske kroner i måneden i sosialstønad, var det åpenbart at penger må ha flytt i hennes retning annetsteds fra.

Plettfritt rulleblad
Garcias advokat Robert Zohlmann mener kvinnen ble brukt som et «blindt fraktdyr» for å frakte dopet, uten å ha kjennskap til hva hun faktisk var involvert i.

Garcia hadde før narkodommen et plettfritt rulleblad. Takket være dette og hennes fremskredne alder slapp hun med en lavere straff enn de 12 1/2 årene hun kunne risikert.

Den uvanlige narkosaken fant sted i Sierra Vista i Arizona, USA.

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin