Gå til sidens hovedinnhold

- Betalte for å ydmyke Laudrup

Mallorcas sportsdirektør skal ha betalt en journalist for å sverte Michael Laudrup.

Sportsdirektør Lorenzo Serra Ferrer skal ifølge Ekstrabladet ha betalt en journalist for å kjøre en svertekampanje mot Michael Laudrup mens dansken var trener i klubben.

Tomeu Maura var danskens verste kritiker og bidro til at Laudrup ble presset ut.

Avisen hevder å kunne dokumentere dette. Ekstrabladet har også snakket med en journalist i lokalavisen Ultima Hora, Albert Orfila, som støtter påstanden.

- Det er helt tydelig at klubben, eller rettere sagt Serra Ferrer, har finansiert en svertekampanje mot Laudrup. Serra har betalt journalisten Tomou Maura for å rakke ned på og ydmyke Laudrup både som person og trener, sier Albert Orfila.

Laudrup gikk av som trener 27. september, og la ikke skjul på at dette var motivert av det dårlige forholdet til Serra Ferrer.

Over markedspris
Lorenzo Serra Ferrer betalte Tomeu Maura 2500 euro i måneden for annonseplass i to medier tilknyttet Maura. Dette er kun et skalkeskjul, mener Albert Orfila.

- Betalingen er langt over markedsprisen. Det er ingen sammenheng mellom hva klubben betaler og det produktet de ifølge fakturaen får, sier Orfila.

Michael Laudrup ønsker ikke å kommentere saken.

- Men jeg kan ikke legge skjul på at det gjør meg trist å se at man kan synke så dypt, erkjenner Laudrup.

Går til sak
Tomeu Maura forbereder seg på å gå rettens vei for å stanse disse beskyldningene.

- Inntil min advokat gir meg lov, kan jeg ikke gi en eneste forklaring på denne skitten om meg, skriver Tomeu Maura på sin blogg, futboldesdemallorca.com.

Joaquin Caparros har overtatt trenerjobben i Mallorca, som ligger på tolvteplass etter sju runder av Primera Division-sesongen.

Kommentarer til denne saken