Gå til sidens hovedinnhold

Betalte Gros PR-råd

Arbeiderpartiet betalte for gode råd til Gro - lenge etter at hun trakk seg fra politikken.

Partisekretær Martin Kolberg bekrefter overfor VG at Ap selv tok initiativet til å betale for mediebistand i 2006.

- Jeg kan bekrefte at vi i 2006 betalte ham et engangshonorar for arbeidet til pr-rådgiver Jon Mørland, sier Kolberg til avisen.

Jobber for Gro
Mørland jobber som kjent fortsatt for Gro, men vil ikke si om han får betalt for dette.

På spørsmål om han skatter for jobben han gjør for Gro, svarer han slik:

- Jeg skatter av alle mine inntekter og kommenterer av prinsipp ikke reelle eller hypotetiske kundeforhold.

Han vil heller ikke kommentere hvorfor Gros kreftoperasjon i Oslo i 2002 ikke ble belastet norske myndigheter, skriver VG.

Gro og ektemannen bor i Frankrike, men i det sentrale Folkeregisteret er de fortsatt registrert med bostedsadresse Oslo.

- Bor i Oslo
Dermed fikk ikke trygdeetatens utenlandskontor beskjed da Arne Olav i fjor ble lagt inn til rehabilitering på Sunnaas sykehus. Ved innleggelsen skal han ha oppgitt sin norske adresse.

Medisinsk direktør i Helse Øst, Anne Karin Lindal, sier at de vil skjerpe inn rutinene .

- Vi vet at det kan ha forekommet glipp i våre rutiner. Dette er ikke enkelt. Sunnaas må på lik linje med andre helseforetak sjekke bostedsadresse og folkeregister, sier Lindal til Dagbladet.

Etter sterkt mediefokus på helsetjenester hun har mottatt i Norge, har Gro Harlem Brundtland sagt at hun selv skal gjøre opp for hofteoperasjoner hun fikk utført her. Hvem som skal betale for rehabiliteringsopphold for ekteparet på Sunnaas og NIMI Helgelandsmoen på Ringerike er ikke avklart, skriver Dagbladet.