Gå til sidens hovedinnhold

Betalte ikke for skamklipp

Skamklippingen og volden mot ei 14 år gammel jente i Tromsø, skjedde ikke fordi noen var betalt for det. Det har politiet i Tromsø funnet ut.

Politiet hadde fått høre at ei av de fire jentene som står bak skamklippingen og bankingen 14-åringen ved Sommerlyst skole, hadde betalt tre venninner for å få hjelp til å utføre handlingen. Det viser seg nå å ikke stemme.

- Vi har sjekket ut dette, og det stemmer overhode ikke, sier politioverbetjent Tor Einar Eilertsen i Troms politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Politiet opplyste torsdag at de regnet saken som oppklart. Men ennå gjenstår små etterforskningsskritt før saken sendes videre for påtale-

Flere avhør
- Vi har etterforskere ute som gjennomfører flere vitneavhør. Vi jobber videre med saken, sier Eilertsen.

Det var onsdag rett før skoleslutt at tre 15 år gamle jenter og en 14-åring slo, sparket, tusjet og til slutt skamklipte en 14 år gammel jente i skjul bak en bil ved Sommerlyst skole i Tromsø.

14-åringen ble bedt om å komme ut for å snakke med fire jenter. Konflikten om en kjæreste endte med at hun fikk regelrett bank.

Innrømmet volden
Ifølge politiførstebetjent Anette Sjøli i Troms politidistrikt har de fire jentene innrømmet det de har gjort, og sagt at de angrer. Motivet for handlingen var sjalusi.

Jentene som sto bak mishandlingen går på to andre skoler i Tromsø, Kvalvåg skole og Langnes skole.

De fire tenåringsjentene kan straffes med bøter, eller saken blir sendt som straffesak til konflikttrådet fordi en av dem er mindreårig. Saken blir trolig sendt over til påtalejurist i løpet av dagen, får TV 2 Nettavisen opplyst.

14-åringen er nå tilbake på Sommerlyst skole, der hun får nødvendig hjelp og støtte.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai

Kommentarer til denne saken