Gå til sidens hovedinnhold

Betalte to millioner for å få skyte neshorn

Pengene skal gå til å beskytte utrydningstruede dyrearter.

En svært sjelden fellingstillatelse ble nylig solgt på auksjon i Texas.

Den anonyme kjøperen bladde opp 350.000 dollar for å få muligheten til å skyte et afrikansk svart neshorn i Namibia. Ironisk nok skal pengene gå til å bevare den utrydningstruede dyrerasen.

Det er i dag kun rundt 4.000 svarte neshorn igjen i verden. På 60-tallet regnet man med at tallet lå på rundt 70.000. Hornene er svært ettertraktede på det svarte markedet, særlig i Kina og Sørøst-Asia på grunn av dets angivelige medisinske egenskaper.

Ben Carter er direktør ved Dallas Safari club, der auksjonen fant sted. Han forsvarer salget av fellingstillatelsen og understreker at dette handler om et aldrende hann-neshorn som ikke lenger har mulighet til å reprodusere, ifølge den britiske avisen The Independent.

Likevel har auksjonen blitt møtt med massiv kritikk fra naturvernorganisasjoner og FBI sier at de nå etterforsker flere drapstrusler mot medlemmer av den aktuelle safariklubben.

Kritikerne mener at jakt på neshorn sender en svært dårlig beskjed til verdenssamfunnet.

- Med denne auksjonen sier man til verden at en amerikaner er villig til å betale hva som helst for å drepe dyreartene deres, sier Jeffrey Flocken fra International Fund for Animal Welfare til The Independent.

- Dette handler om å lage show av å drepe utrydningstruede dyrearter, sier han.

Auksjonen ble gjennomført under streng sikkerhet i Dallas sentrum og over 40 personer hadde samlet seg utenfor bygningen for å protestere mot det som skulle skje.

Beløpet, over 2,1 millioner norske kroner, er ny prisrekord for en fellingstillatelse i Namibia. Landet utsteder fem slike tillatelser årlig, men dette var første gang at auksjonen ble holdt i et annet land.

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå

Kommentarer til denne saken