Gå til sidens hovedinnhold

Bettini skuffet over mentor

OL- og verdensmester Paolo Bettini reagerer sterkt på mentor Johan Museeuws dopinnrømmelse.

I forrige uke truet den belgiske avisen Het Laaste Nieuws tidligere verdensmester Johan Museeuw til å avsløre syndene han gjorde mot slutten av sin sykkelkarriere.

- Jeg ville avslutte karrieren med stil, derfor gjorde jeg de gale tingene, sa Museeuw, som samtidig trakk seg som PR-ansvarlig for Quick Step Innergetic.

Rollemodell
Det klang som sur musikk i Paolo Bettinis ører. Italieneren syklet på samme team som Museeuw da belgieren ble verdensmester i 1996, og har betraktet ham som en rollemodell og et forbilde.

- Jeg er virkelig skuffet over Johan. Sammen med Michele Bartoli (italiensk spesialist på de store klassiske sykkelrittene) var han som en mentor for meg, sa 32-åringen til La Gazetta dello Sport under en sportstilstelning i Toscana i helgen.

Vant VM og OL
Siden har Bettini selv blitt en ekspert på de store klassikerne, og har blant annet vunnet fellestarten i Athen-OL, samt VM-gull i landeveisritt i Salzburg og spurttrøyen under Giro d’Italia i fjor.

- Jeg har gjort min karriere og oppnådd noen av mine beste resultater med ham på laget, legger han til.

Muldvarp
Bettini har syklet for Quick Step-teamet siden 1999. Både Museeuw og direktør Patrick Léfèvre er satt under press fra pågående journalister om dagen. Blant annet hevder avisen Het Laaste Nieuws å få informasjon fra en muldvarp i laget, om hvordan de store stjernene systematisk doping.

Italieneren har selv uttalt at han legger opp dersom han selv blir DNA-testet .

- Museeuw gjorde en feil ved å erklære at han dopet seg fordi han ønsket å ende sin karriere med stil. Ærligheten må fortelle en rytter når tiden er inne for å stoppe, i stedet for å starte med juks.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis