Gå til sidens hovedinnhold

Bevisene smuldrer bort

Stadig flere av politiets beviser mot Kate og Gerry McCann viser seg å ikke holde vann.

Foreldrene som er mistenkt for uaktsomt drap på dattera Madeleine (3) forbereder seg nå på slå tilbake mot de mange lekkasjene fra portugisisk politi. Mye av bevismaterialet som er lekket til pressen slår nå sprekker.

En talsmann for portugisisk politi i Madeleine-saken, Olegario Sousa, trakk seg fredag i frustrasjon over at politiet lekket informasjon som ble brukt mot foreldrene.

Les også: Politiets talsmann trekker seg

Tvil om likhunder
Dommeren som nå vurderer saken i Portugal ber om å bli fritatt for taushetsplikten for å forsvare politiet. Det kan også åpne for at stjerneadvokatene til McCann-familien kan slå tilbake mot lekkasjene fra portugisisk politi. De mange politilekkasjene har ført til en rekke spekulasjoner, og flere er senere er avkreftet.

De profilerte advokatene Angus McBride og Michael Caplan forbereder et stormløp mot portugisisk politi de blant annet vil forsøke å så tvil om likhunder kan brukes som bevismateriale. Kate og Gerry McCann skal i avhør ha blitt vist bilder av likhunder som markerte på leiebilen. Foreldrenes advokater viser til en amerikansk rettsak, der bevis fra likhundene ble forkastet.

Les også: Drapssak kan hjelpe McCann

Ingen fullgod DNA-profil
Ifølge britisk presse er det langt fra sikkert at håret som ble funnet i foreldrenes leiebil tilhører Madeleine. Ifølge nye lekkasjer fra portugisisk politi vil ikke DNA-bevisene kunne brukes i en rettssak. Politiet har ikke funnet hårrøttene som er avgjørende for å få fram en fullgod DNA-match med Madeleine, skriver britiske The Sun.

Det var også festet store forventninger til prøvene som ble sendt til Forensic Science Service i Birmingham til analyse. Nå viser det seg at prøvene var for dårlige til å gi en fullgod DNA-profil, sier en kilde til avisa.

Hårfunn var fra baksetet
DNA-spor kan også ha stammet fra klær som Madeleine var i kontakt med før hun forsvant. I dag kom det også fram at håret ble funnet i baksetet i bilen, og ikke i hjulbrønnen i bagasjerommet, som først ble meldt.

Det øker sannsynligheten for at håret kan stamme fra klær som Madeleine hadde på seg før hun forsvant, og som seinere ble flyttet til bilen. Hårene som ble funnet kan også stamme fra tvillingene Sean og Amelie.

Politimann selv mistenkt
En politiinspektør, som jobber med Madeleine-saken, er selv mistenkt etter anklager om mishandling i en annen forsvinningsak. Goncalo Amaral er mistenkt etter at Leanor Cipriano ble fotografert med blåmerker i ansiktet etter å ha vært inne til politiavhør. Hun soner nå en dom på 16 år for å ha drept dattera Joana. Liket er ikke funnet.

Portugisisk politi vurderer nå et omfattende søk i området der Madeleine forsvant. 200 meter fra rommet der Madeleine sov, var det flere store avfallscontainere. De skal ikke ha blitt sjekket før de ble tømt fire dager etter Madeleine forsvant.

40 spørsmål
Portugisiske Diario de Noticias skriver i dag at britisk politi har fått ei liste med 40 spørsmål som Kate og Gerry først nektet å svare på. Portugisisk politi skal også ha bedt om å få være tilstede under avhør av foreldrene i Storbritannia, skriver avisa.

Gerry og Kate var i helga i lange samtaler med sine britiske advokater. De forbereder seg på slå beina under politiets anklager. Den britiske milliardæren Richard Branson har lovet 1,1 millioner kroner for å dekke parets advokatutgifter.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis