Gå til sidens hovedinnhold

- Bhatti ville skaffe AG-3

Bhatti skal ifølge PST ha bestilt en AG3. Politiet begjærer videre fengsling av de fire siktede.

(iOslo) PST skal ha avlyttet samtaler mellom Bhatti og en annen 40 år gammel mann. Bhatti skal der ha spurt om å få kjøpe en AG-3. Da politiet ransaket den 40 år gamle mannens bolig, skal de ha funnet ulovlig ammunisjon, skriver Dagbladet.

Så tidlig som forrige vinter skal de to ha hatt samtaler, men politiet mener allikevel at det hele var en del av planleggingen av skytingen mot den jødiske synagogen på St. Hanshaugen i Oslo. I tillegg tror politiet det kan ha sammenheng med planene om å sprenge den israelske og amerikanske ambassaden.

Ifølge avisen blir dokumentasjon på denne samtalen lagt frem for Oslo Tingrett i dag. PST har begjært fengslingsmøtet behandlet for lukkede dører, og forsvarerne Petar Sekulic og Arild Holden støttet politiets begjæring.

Tingretten vedtok under tvil begjæringen om rettsforhandling bak lukkede dører. Det var hesnynet til den videre etterforskning som talte mest for en slik lukking, men også hensynet til privatlivets fred ble trukket frem.

- Jeg kan bare si at vi mener det fortsatt er skjellig grunn til å mistenke de fire. Vi vil be om at de blir fengslet i fire nye uker, sier politiinspektør Maria Collet Sælør i PST til Dagbladet.

Les flere saker på ioslo.no

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis