Gå til sidens hovedinnhold

- Bhuttos sønn svertet på Facebook

Bhuttos parti mener Pakistans regjering sverter Benazir Bhuttos sønn på en falsk Facebook-side.

Bilawal Zardari (19) skal etter planen arve ledervervet i Pakistans folkeparti (PPP) som mora ledet da hun ble drept for ei uke siden. På grunn av sin unge alder, skal Zardari foreløpig styre partiet sammen med faren Asif Ali Zardari. Sønnen skal etter planen fullføre historiestudiene ved Universitetet i Oxford før han reiser hjem til Pakistan.

Men nå frykter flere av Bhuttos støttespillere at regjeringen har begynt en svertekampanje mot Bilawal, ifølge britiske The Times. Våpenet er Facebook, og en falsk side som er opprettet i Bilawals navn.

- Jeg er ingen leder
En uttalelse dukket nemlig opp på en ny Facebook-profil tirsdag. Der heter det:

- Jeg er ingen naturlig leder. Jeg er ikke en politiker eller en stor tenker. Jeg er bare en student. Jeg gjør ting som studenter gjør, som å gjøre feil, spise junkfood, se på Buffy (the Vampire Slayer, journ.anm.), og viktigst... Jeg lærer. Min tid som leder vil komme, men nå er jeg en person som stiller spørsmål, og ikke en som svarer, heter det.

Konfrontert med den oppsiktsvekkende uttalelsen, legger partiet all skyld på president Pervez Musharrafs regjering.

Skylder på regjeringen
- Dette er regjeringen. De prøver å få det til å se ut som om det var et feilgrep å utnevne ham, fordi han er for ung. De prøver å demonisere Zardari, sier en talsmann for PPP, ifølge The Times.

Profilen er opprettet under navnet Bilawal Bhutto Zardari.

Regjeringen har ikke svart på anklagene om sverting, og det er fullt mulig for hvem som helst å opprette falske profiler på Facebook. Etter at Benazir Bhutto ble drept, er det opprettet flere titalls Facebook-grupper. De aller fleste som hyllest til den drepte opposisjonslederen.

Faren Asif Ali Zardari er en kontroversiell politiker i Pakistan, også blant Bhuttos støttespillere. Han er korrupsjonsdømt, og har sonet flere år i fengsel. Bhutto-klanens overhode, Mumtaz Bhutto (74), raser over at sønnen har tatt Bhutto-navnet og blir partiets leder.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn