Gå til sidens hovedinnhold

Big Sam bekymrer seg ikke for reiseklar stjerne

For lørdag imponerte de to andre spissene.

Blackburn - Stoke 3-0:
Blackburn har slitt tungt denne sesongen. Før lørdagens oppgjør mot Stoke, lå laget nest sist i Premier League med fattige 13 poeng etter 17 kamper. Paul Ince måtte gå og inn kom Sam Allardyce, Big Sam, og skulle redde sesongen for Morten Gamst Pedersens lag.

Og hvilken start Big Sam skulle få.

Men drømmestarten skjedde ikke uten kontroverser.

Vil bort
For en av Blackburns største stjerner, Roque Santa Cruz, ytret før helgen et ønske om å dra til en større klubb.

- Jeg er ikke fornøyd med hvordan det har gått i det siste. Hvis en større klubb vil komme inn og gi meg en sjanse, er jeg klar til å dra. Jeg vil være i en klubb som kjemper om å vinne ligaen sin og er med i Europa, sa Cruz, ifølge Sportinglife.

Sam Allardyce ville ikke la disse spekulasjonene ødelegge en god lørdag, der Blackburn tok tre livsviktige poeng. For manageren ville ikke si noe om hvorvidt han er villig til å selge Cruz i januar.

- Det har jeg ikke tenkt på. Jeg skal varsle neste pressekonferanse om han er klar til neste kamp. Jeg bekymrer meg ikke for dette i kveld, men i morgen skal jeg se på det, sier Allardyce etter kampen.

Og med en frisk spissduo i Benny McCarthy og Jason Roberts, er det ikke sikkert det gjør så mye om Cruz flytter på seg i januar. For mot Stoke var duoen meget sentral.

Gamst sentral
Etter ni minutter løp Morten Gamst Pedersen på en ball inne i feltet, Pedersen fikk dyttet ballen forbi Ibrahima Sonko, men Sonko klippet like gjerne ned nordmannen. Et soleklart straffespark. Den satte Benni McCarthy i mål og Blackburn hadde fått en drømmestart på kampen.

Det gikk ikke mer enn ni minutter til før spissmakker Jason Roberts doblet ledelsen. Flipperspill inne i feltet endte på foten til Roberts. Ballen trillet inn i målet og Sam Allardyce kunne juble for 2-0.

Som om ikke det var nok, skulle spissduoen til Blackburn virkelig terrorisere Stoke. Jason Roberts ble spilt fint igjennom og kjempet seg fram, alene med keeper derimot klarte han ikke å overliste Steve Simonsen i Stoke-målet.

Det gjorde ingenting, fordi hvem andre enn McCarthy var på returen. 3-0 sto det og det bare etter 27 minutter.

Mer selvtillit, men dårlig uttelling
Blackburn har slitt med både uttelling og selvtillit under Paul Ince. I dag var uttellingen i førsteomgangen god og selvtilliten så ut til å være tilbake i laget. Laget produserte nemlig en haug med sjanser i annenomgang, men enten sto Simonsen i veien eller så traff de treverket.

Men så lenge Stoke ikke maktet å skape mange sjanser selv, var det lenge klart at Blackburn skulle ta alle poengene.

Tabellposisjonen derimot er den samme, dog med tre poeng mer. Og selv om Big Sam nok jublet for sin flott start som Blackburn-manager, var det nok et skår i gleden at Sunderland fortsetter å imponere med Ricky Sbragia som midlertidig manager. Lørdag slo de nemlig Hull overbevisende på bortebane, 4-1. Dermed er luken opp til trygg plass tre poeng, men med en kamp mer spilt.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Kommentarer til denne saken