I perioden onsdag 25. juni til og med søndag 5. juli arrangeres VM i sandvolleyball i Stavanger. Det prestisjetunge arrangementet ble tildelt Stavanger som en direkte følge av at Stavanger i flere år har levert sandvolleyballturneringer med stor suksess.

Moskva var hovedutfordreren til Stavanger, men selv om den russiske hovedstaden hadde mer penger å slå i bordet, falt valget allikevel på vår egen oljehovedstad. Det arrangeres VM hvert annet år. De foregående VM i sandvolleyball har blitt spilt i Berlin (2005) og Gstaad (2007). Les mer på vmstavanger.com.

De beste prisene på flybilletter, overnatting og leiebil finner du med Nettavisens reisesøk.

Folkefest i Stavanger
Sandvolleyballukene er for folk flest i Stavanger en folkefest uten sidestykke, og en perfekt tid å besøke byen på for tilreisende, forutsatt at du klarer å skaffe deg overnattingssted. Knapt på noe annet tidspunkt er stemningen mer elektrisk i byen. Den blir neppe noe mindre i år når det er VM.

Mange «siddiser» legger deler av ferien sin i disse ukene, for å kunne nyte sol og varme over en kald utepils. Hva er bedre enn å nyte toppidrett på verdensnivå om dagen og festlige aktiviteter, konserter og et yrende uteliv om kvelden og natten? I perioden 25. juni til 5. juli vil det være stinn brakke på alle Stavangers cafeer, puber og uterestauranter fra tidlig morgen til sent nattetid.

Les mer om Stavanger hos Reiseplaneten

Møtested for turister
Stadig flere turister fra både Norge og utlandet har gjort det til en vane å legge sommerferien til Stavanger når det er sandvolleyball i byen. Ifølge Bjørn Maaseide var det solgt over 50.000 forhåndsbilletter til arrangementet. Og målsettingen er å selge langt over 100.000 billetter. Banen vil denne gangen ligge helt ut i vannkanten, og selve hovedtribunen vil faktisk stå i selve vannet. Denne tribunen vil ha en kapasitet på 3500 plasser, mens arenaen totalt vil ha 8000 plasser.

Se fotogalleri over Stavanger hos Reiseplaneten.

Hallelujah på hovedarenaen
Hallelujah gjengen Lind, Nilsen, Fuentes og Holm smasher i gang VM med åpningskonsert torsdag 25. juni kl. 22. Du kan kjøpe billetter på Posten eller hos Billettservice.no til denne konserten som blir avholdt inne på hovedbanen i Vågen.

5 andre ting du må gjøre i Stavanger
For å få innblikk regionens kulturelle, maritime, industrielle og naturhistoriske temaer så foreslår vi et besøk i Stavanger Museum, ved Muségata 16.

Har du med småbarn på turen kan Norsk Barnemuseum være et hyggelig sted å besøke. Du finner det i Sølvberggt 2.

Kongeparken er en av Norges største fornøyelsesparker og er et ypperlig utfluktsmål for fart, spenning og moro for hele familien. Kongeparken ligger i Ålgård like utenfor Stavanger.

Ta Stavanger domkirke nærmere i øyesyn. Den ble bygget rundt år 1125. Det er landets eldste domkirke og har vært i kontinuerlig bruk siden 1300-tallet.

Du kan ikke ha besøkt Stavanger uten å ha tatt turen innom Norsk Oljemuseum. Det ligger på Kjeringholmen og tar for seg det norske oljeeventyret, og spesielt oljeboringen på plattformer i Nordsjøen.