Gå til sidens hovedinnhold

Bilbombesaken utsatt

Drammen tingrett har bestemt seg for å utsette rettssaken mot 41-åringen som er tiltalt for å ha forsøkt å drepe sin kone med en bilbombe.

- Årsaken til utsettelsen er at de psykiatrisk sakkyndige skal avgi en tilleggserklæring om tiltalte som ennå ikke er klar. De sakkyndige har varslet at det ikke ville være mulig å avgi en slik tilleggserklæring om tiltalte, verken før eller under hovedforhandlingen.

Det sier advokat Anne Cathrine Vogt, som er bistandsadvokat for Drammens-kvinnen som ble skadet i eksplosjonen, til TV 2 Nettavisen.

- Skuffet
Vogt sier at Drammen tingrett på bakgrunn av dette bestemte seg for å utsette saken tirsdag formiddag. Vogt er skuffet over rettens avgjørelse.

- Min klient er selvfølgelig skuffet over at saken ikke kommer opp som planlagt, sier Vogt.

- Jeg finner det også urimelig at de sakkyndige ikke kan avgi sin erklæring under hovedforhandlingen.

Rettssaken mot den 41 år gamle mannen skulle etter planen opp i Drammen tingrett 3. desember. Ifølge Vogt blir det nå er såkalt saksforberedende møte i stedet i Drammen tingrett denne dagen.

- Det er ennå ikke tatt stilling til når rettssaken vil komme opp, sier Vogt.

41-åringen er tiltalt for forsøk på overlagt drap fordi han skal ha lagt dynamitt og en kanne bensin i førersetet på ekskonas bil og koblet sprengladningen til bildøra.

I tillegg er 41-åringen tiltalt for å «ha foretatt en sprengning som kunne tatt livet av flere mennesker», den såkalte mordbrannparagrafen, samt ulovlig anskaffelse og oppbevaring av dynamitt, dokumentforfalskning og brudd på besøksforbud.

Påtalemyndigheten mener nemlig at 41-åringen, etter at han ble løslatt fra politiets varetekt i bilbombesaken, forfulgte kvinnen han skal ha forsøkt å ta livet av.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted