Gå til sidens hovedinnhold

Bildet som får Arsenal-fansen til å skjelve

Francesc Fabregas i Barcelona-drakt.

Sommerens store transfersaga i Premier League og fotballeuropa har vært hvorvidt VM-stjernen Francesc Fabregas kommer til å forlate Arsenal til fordel for Barcelona.

Det har bølget fram og tilbake i lang tid, men den engelske klubben har hele tiden vært klar på at de ikke ønsker å selge sin juvel. Katalanerne på sin side nekter å gi opp jakten.

Fikk Barca-trøye
Og det var kanskje de mange spekulasjonene i media som var grunnen til at Carles Puyol og Gerard Pique mente det nå var på tide å iføre Arsenal-kapteinen en Barcelona-drakt.

Da spanjolene feiret VM-gullet i Madrid mandag, fikk Barca-duoen, i samarbeid med Liverpools Pepe Reina tredd trøyen ned over hodet til Fabregas, til fotografenes store glede. Spillerne i den spanske storklubben har aldri lagt skjul på at de ønsker sin landsmann hjertelig velkommen tilbake i troppen.

Selv er 23-åringen meget stille når han blir konfrontert med spekulasjonene som herjer i avisene. På den ene siden ønsker han å returnere til hjemlandet og moderklubben, mens han også føler en lojalitet og kjærlighet overfor Arsenal, klubben der han har fått sitt gjennombrudd som toppspiller.

- Verdensklasse
- Jeg er stolt av å være Arsenal-spiller, sier han til Sky Sports.

- Det eneste jeg vil si nå er at VM-triumfen er til ære for alle i Arsenal. Det er en klubb i verdensklasse, sier 23-åringen.

Barcelona skal tidligere i sommer ha lagt inn et bud på midtbanemannen på rundt 350 millioner kroner, men dette ble kontant avvist på The Emirates. På grunn av økonomien i Barcelona kan et høyere bud være en umulighet for klubben.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken