Gå til sidens hovedinnhold

Bildrapsdømt fikk nytt sertifikat av Aetat

I går var han sjåfør i nok en dødsulykke.

For syv år siden ble den 34 år gamle mannen dømt for å ha kjørt ned en 16 år gammel mopedist. 16-åringen døde momentant og 34-åringen ble dømt til to år og ni måneders ubetinget fengsel. Fra før hadde han en rekke dommer for råkjøring og da bildrapsdommen ble vedtatt, ble han samtidig dømt for ni nye tilfeller av kjøring uten førerkort, skriver VG.

Dette hindret imidlertid ikke mannen å få lappen tilbake. For da brummunddølen slapp ut av fengsel, fikk han ifølge VG betalt nytt førerkort av Aetat.

I går var 34-åringen på nytt involvert i en dødsulykke, hvor kameraten som satt på omkom momentant. 34-åringen skal ha mistet kontrollen over bilen og på åstedet etterlot han 101 meter med bremsespor.

- Når folk er dømt og har sonet ferdig, skal du ut i samfunnet igjen og så fort som mulig i jobb. Når vi har gitt ham et sertifikat, er det 99 prosent sikker at det ligger en jobb i den andre enden. Trafikksikkerheten vurderes ikke av oss, sier fylkesarbeidssjef i Hedmark, Tore Nybakk til Aetat til VG.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken