Gå til sidens hovedinnhold

Bilen din får stå gratis

En liten trøst i alle ulempene askeskyen medfører.

Stengte luftrom over Norge og Europa gjør at bilene til mange reisende over Oslo lufthavn og Avinors flyplasser, står parkert mye lenger enn planlagt.

Ingen ekstra avgift
Avinor har besluttet at det ikke skal skrives ut kontrollavgift, eller at biler skal fjernes/borttaues der parkeringstiden er utløpt på forhåndsbetalte parkeringsplasser.

Samtidig skal merkostnader knyttet til parkering med etterskuddsbetaling dekkes, hvis stengningen av flyplassen relateres til aske-skyen fra Island.

Merkostnader som påløper kan være der de reisende har bil stående på parkeringsplass eid av Avinor/Osl, og hvor passasjerene vil måtte betale for den tiden de faktisk har stått parkert i parkeringshuset.

Får tilbake mellomlegget
Tilbakebetaling av merkostnader vil bli beregnet ut fra hva den enkelte skulle ha betalt i henhold til opprinnelig dokumentert reiserute - og hva vedkommende rent faktisk har betalt.

Avinor og OSL ber de reisende som har/har hatt bil parkert ved anlegg eid av Avinor/OSL, og som mener å ha et krav mot Avinor/OSL, om å sende et begrunnet og beløpsfestet krav med dokumentasjon på opprinnelig reiserute, kvittering for beløp betalt, og opplysning om kontonummer.

Kommentarer til denne saken