Det nye Oslo-byrådets erklæring om å forby biltrafikk i Oslo sentrum innen 2019 får oppmerksomhet også i utenlandske medier.

Les også: Oslo sentrum skal bli bilfritt innen fire år

Tyske Der Spiegel, franske Le Monde og britiske The Guardian kunne mandag fortelle sine lesere om hvordan Arbeiderpartiet, SV og Miljøpartiet De Grønne har presentert en politisk platform med fokus på miljø og klima. Artiklene bygger på en nyhetsmelding fra nyhetsbyrået AFP.

Forslaget har fått lokale kjøpmenn til å uttrykke bekymring, og 11 av byens 57 kjøpesentre ligger innenfor den planlagte bilfrie sonen, heter det videre.

AFP siterer MDGs Lan Marie Nguyen Berg på at vi fortsatt vil kjøre biler i 2030, men at det må være nullutslippsbiler.

AFP tar også med at ordførerposten i Oslo synes å gå til SVs Marianne Borgen og ikke MDG-kandidaten Shoaib Sultan, som dermed kunne blitt den første lederen med muslimsk bakgrunn i en europeisk by.

Når det gjelde bilforbud, trekker Le Monde en parallell til Paris, der borgermester Anne Hidalgo har varslet tiltak for å begrense biltrafikken i sentrum og gjøre et område langs elva bilfri.

Også nyhetsbyrået Reuters sendte ut en melding om det planlagte bilforbudet i Oslo, en melding flere medier har brakt videre, blant dem Wired og Fortune, sistnevnte med overskriften "Oslo vil bli bil-fri innen 2019".

Flere europeiske byer har i det siste introdusert bilforbud i bykjernen, skriver Reuters og trekker fram Paris som ferskt eksempel. London og Madrid trekkes fram som eksempel på byer som treffer tiltak for å begrense biltrafikken i sentrum.

Se saken om bilfrie Oslo i Wired UK her: