Gå til sidens hovedinnhold

Biljakt i 40 km/t

Porsgrunn-biljakt på fire hjul i svingen.

(iOslo.no) Natt til torsdag, litt før klokken halv tre, ble politiet i Porsgrunn oppmerksomme på en mannlig bilfører som kjørte svært rart. Ikke fort - men rart.

- Det skal han ha, han var ingen råkjører. Hastigheten var førti kilometer i timen, sier operasjonsleder Per Bjartheim i Telemark politidistrikt til iOslo.no.

4-5 minutter
Operasjonslederen forteller at politipatruljen så bilen i Øyekastvegen, og la seg på hjul, skriver TA.no. Politiet lå så hakk i hæl på føreren da han svingte inn i Deichmanns gate, stadig med en forholdsvis lav hastighet.

Deretter fortsatte Golfen inn i Tveitaveien og videre inn i Kløverveien. Men i Kløverveien var biljakten slutt. Bilføreren slapp gassen (helt ut) og stoppet bilen.

- Han stoppet etter fire-fem minutter. Da fikk vi raskt kontroll over ham, sier Bjartheim.

Luktet alkohol
Han forteller at biljakten, som neppe kan sies å være veldig intens, foregikk i Porsgrunn sentrum. Bilføreren var en 46 år gammel mann fra Porsgrunn.

- Vi gjør ikke noe annet enn å kjøre etter med blålysene på. Her lå vi bare etter bilføreren, fordi det ikke gikk fortere og ikke var noen fare for andre, sier Bjartheim.

Han vet ikke hva det var med kjøringen til 46-åringen som gjorde at politiet i utgangspunktet ble oppmerksomme på kjøringen hans. Mannen ble imidlertid lagt i jern, og tatt med til legevakt fordi det luktet sterkt alkohol av mannen.

- Det var ingen på jobb som kunne ta en blåseprøve, og så lenge det luktet såpass tydelig tok vi ikke noen utåndingsprøve, sier operasjonslederen.

Han forteller at den rolige biljakten hører til sjeldenhetene.

- Det er ikke så ofte dette skjer, sier Bjartheim.

Les flere saker fra iOslo.no.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?