Gå til sidens hovedinnhold

Bill famler i New Hampshire

Bill Clinton vil hjelpe Hillary i New Hampshire, men får det ikke helt til.

Den tidligere presidenten møter halvtomme saler og trøtte demokrater i forsøket på å gi kona Hillary et forsprang før valget.

Han skulle være Hillarys trumfkort i forsøket på å komme på offensiven. I morgen kveld norsk tid strømmer velgerne til urnene i New Hampshire, i det svært viktige primærvalget.

For Hillary handler onsdagens primærvalg om en ting: Hvordan stoppe trenden som gir Barack Obama medvind på samtlige meningsmålinger.

Satser på erfaring
Dersom hun taper New Hampshire kan løpet være kjørt, selv om hun nekter å gi seg.

Obama gikk inn i nominasjonskampen med løfter om endring, mens Hillary satset på hennes overlegne erfaring. Blant annet har Hillary vist til tiden som førstedame, og fått drahjelp fra ektemannen Bill Clinton.

Men ifølge New York Times kan det virke som om Bill-effekten ikke er så sterk som Hillary ønsker. Mannen som kan ta titusenvis av kroner i inngangsbillett som foredragsholder, ser ikke ut til å overbevise i sin rolle som støttende ektemann. I helga har det vært flere tomme seter der Clinton har holdt tale.

Strid om Bill-effekten
- Hillary har planer, gjentok Bill Clinton flere ganger da han holdt tale på Universitetet i New Hampshire.

Men det ser ikke ut til at budskapet når så mange som tiltenkt. Lørdag klarte han ikke å fylle en gymsal i Bow, New Hampshire.

- Folkemengden virket veldig passive. Kanskje de var trøtte, sa deltaker Arthur Cunningham etter talen, ifølge New York Times.

Ifølge avisa er det flere meninger i Hillary-leiren om hvor mye eksponering Bill Clinton bør få. Han var svært synlig i nominasjonskampen i Iowa, der Hillary havnet på en skuffende tredjeplass.

Her kan du lese alt om valget i USA

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken