STRØMSGODSET - ROSENBORG 1-1:

DRAMMEN (Nettavisen): Nicki Bille Nielsen har fått oppmerksomhet for langt mer enn sine sportslige prestasjoner, etter at han kom til Rosenborg i 2013.

Forrige sesong kom dansken blant annet i fokus for et slagsmål etter en fuktig bytur og denne sesongen var det klammeri med en politimann i Danmark som ga Nielsen klippekort på landets førstesider en god periode.

Det var derfor kanskje ikke så rart at Strømsgodsets supportere sang «Bille på fylla» med et lite glimt i øyet, da RBK-spissen hadde en litt uheldig involvering i første omgang av møtet mellom Godset og RBK lørdag kveld.

Profilen likte ikke det som ble sunget fra tribunen.

- Det er lavmål av drammenssuppoterne når de synger slike sanger som de gjør. I stedet for å støtte sitt eget lag, bruker de tiden på slik. Men jeg spiller uansett ikke for dem, jeg spiller for RBK-fansen, sier Bille Nielsen.

Rosenborg-trener Per Joar Hansen tok det syngingen med fatning.

- Det er sånn det er. Vi får dritt, alle vi som holder på med dette. Det er greit med temperatur, så lenge det ikke går over til feber, sier RBK-treneren.

- Vil ha galskap
Dansken så imidlertid ikke ut til å ta seg nær av sangen fra tribunen og det var til slutt Nielsen som skulle le både sist og best. Thomas Sørum sendte Strømsgodset i føringen tidlig i andre omgang, men Bille Nielsen svarte for trønderne og sørget dermed for et svært sterkt og viktig bortepoeng til RBK.

Nå etterlyser trener Hansen mer galskap fra spissen, Ja, du leste riktig.

- Jeg er veldig glad for at Bille lykkes. Men jeg synes han har manglet galskap i år. Han har vært tam. Han må finne tilbake til galskapen i seg. I dag var han litt tilbake der han skal være. Han holdt seg også unna de verste situasjonene på banen. Der har han også tatt kjempesteg, men jeg vil ha mer galskap.

Resultatet betyr også at ingen av de to lagene klarte å knappe inn poeng på serieleder Molde, som bare spilte uavgjort mot Haugesund i sin kamp fredag.

- Godt fornøyd
Nicki Bille Nielsen sa seg greit fornøyd med ett poeng i Drammen.

- Vi skulle gjerne hatt alle tre poengene i dag, med tanke på de siste resultatene våre, men det var greit med ett poeng. Spesielt siden vi spiller på en bortebane der ingen har vunnet på to år, sier dansken etter kampen.

Strømsgodset-trener Ronny Deila mente også at ett poeng var greit, selv om han så sine disipler misbruke flere gode sjanser til å sikre alle tre.

- Det kladdet veldig i første omgang og vi var frustrerte i pausen, men vi lever godt med ett poeng i dag. Vi har ikke tapt på hjemmebane i år og har tatt flest poeng på hjemmebane i vår. Jeg er fornøyd med gutta, sier han.

- Det målet til RBK var vel også litt heldig. Den gikk innom en eller annen der. Sånn er fotballen, sier treneren videre.

En kjempebom
Hjemmelaget åpnet friskest på Marienlyst, men vi måtte vente rundt 24 minutter før den første skikkelige målsjansen kom i Drammen. Den var stor.

Lars-Christopher Vilsvik kom i god posisjon ute på høyresiden og la presist inn foran mål. Der kom Francisco Junior i fart og midtbanemannen var først på ballen. Avslutningen var imidlertid håpløs og skremte ikke akkurat gjestene.

Keeper Alexander Lund Hansen kunne se ballen gå harmløst utenfor.

Etter dette tok Rosenborg mer og mer over. Trønderne hadde hatt et par frispark i god posisjon tidlig i omgangen, men klarte ikke å omsette de i scoringer. I siste halvdel av omgangen var RBKs sjanser enda større.

Fem minutter før pause var Godset heldig som slapp unna baklengs. Nicki Bille Nielsen snappet ballen fra Vilsvik og la inn foran mål. Tobias Mikkelsen kom alene med Adam Larsen Kwarasey, men sisteskansen var våken. Godset-keeperen kom ut og forstyrret dansken nok til at skuddet gikk så vidt over.

Bortelaget hadde også et par andre farligheter mot slutten av første omgang, men da dommer Ken Henry Johansen blåste for pause, sto det målløst.

Sørum-trekk
Godset-trener Ronny Deila var nok ikke helt fornøyd med det som hadde skjedd offensivt de første 45 minuttene og i pausen tok han ut Francisco Junior og sendte innpå måljegeren Thomas Sørum, i håp om bedring.

Det skulle vise seg som et smart trekk.

Først ble Sørum spilt flott igjennom og kun en meget god takling fra Stefan Strandberg forhindret spissen fra å komme alene med keeper. Minutter senere var det imidlertid ingen som kunne gjøre noe. Vilsvik spilte opp og Sørum skaffet seg kontroll på ballen med en utsøkt demping. Avslutningen var også av høy klasse og Lund Hansen i RBK-buret kunne ikke gjøre stort. 1-0!

Rett etter var Gustav Wikheim nær ved å doble ledelsen. Øyvind Storflor fant unggutten med et innlegg, men headingen fra Wikheim gikk like utenfor.

Godset var skikkelig i dytten nå og skapte ytterligere sjanser. Det ble nærmest kaos inne i feltet da vertene rullet opp, men RBK fikk avverget.

Bille svarte
Deilas menn så ut til at de var i ferd med å feste et stramt grep om kampen, men da dukket Nicki Bille Nielsen opp. Dansken knallet til og ballen gikk via en Godset-spiller og inn i hjørnet bak burvokter Adam Larsen Kwarasey.

Vertene hadde lyktes bra med sitt innbytte av Thomas Sørum, men etter rundt 60 minutter var det allerede slutt for den skadeplagede spissen. Etter en duell med Jørgen Skjelvik endte Godset-spilleren opp inne i reklameskiltet.

Etter litt behandling, måtte han av banen. Mens Sørum lå nede var det en ganske amper tone mellom spillerne ute på banen, men det hele roet seg etter hvert. Inn for Sørum kom for øvrig årets komet, 15-åringen Martin Ødegaard.

Drammensklubben satte etter hvert også inn Muhammed Keita og kantspilleren var lysten på å vise seg fram. To ganger spilte han bra fram til Peter Kovacs, men begge gangene var skotuppen til ungareren litt kort.

Godset presset på for et vinnermål mot slutten, men Per Joar Hansens menn holdt unna, til tross for at det ble lagt til hele seks minutter med overtid.