Gå til sidens hovedinnhold

Billigere å ringe fra utlandet

EU-kommisjonen foreslår å sette et tak på hvor mye det skal koste å ringe fra utlandet.

Men du vil først merke det fra neste sommer.

Ifølge TV 2 Nyhetene skal EU-kommisjonen med president José Manuel Barroso i spissen, ha kommet frem til at det skal legges frem et forslag om regulering av mobilprisene.

NA24 – din næringslivsavis

Parlamentet skal etter planen behandle saken i løpet av neste periode. Årsaken til at dette ikke skjer før neste sommer er at det tar en viss tid å behandle saker i EU parlamentet. Det antas at resultatet av behandlingen vil bli klart neste sommer.

Lavere priser
For norske forbrukere vil dette gjøre seg gjeldende ved at vi får lavere mobilpriser innen EØS enn hva vi har i dag. Hvor mye lavere prisene vil bli er vanskelig å anslå ettersom prisene er et stort virvar, men det er i hovedsak snakk om tre maksimumspriser som da vil være kjent for alle. Prisene vil gå ned, men hvor mye er uklart.

Røverstater
- Når du tenker på at enkelte land har tatt 10-20 kroner minuttet for ulike samtaler blir det en vesentlig reduksjon for turister i utlandet. Disse røverlandene har må redusere sine grossistpriser. Det vil bli maksimumspris på 4 kroner for å ringe til andre land innenfor EU-området, sier avdelingsdirektør i post og teletilsynet, Torstein Olsen, til TV 2.

Reklame

Nå: Enormt salg på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken