Gå til sidens hovedinnhold

- Bin Laden jr. tar over

Saad bin Laden, en av de eldste sønnene til Osama bin Laden (bildet), får en stadig viktigere rolle i Al-Qaida. Ifølge Washington Post er han med på å styre terrornettverket fra Iran.

Saad er mistenkt for innblanding i både selvmordsaksjonen i den saudiarabiske hovedstaden Riyadh i mai, der 35 personer ble drept, samt bombeangrepene i Casablanca i Marokko, der 45 personer mistet livet, skriver avisen.

Washington Post skriver videre at Saad, som antas å være 24 år gammel, og de andre lederne av al-Qaida i Iran, blir beskyttet av en sikkerhetsstyrke som er lojal overfor landets presteskap, og som er utenfor sentralregjeringens kontroll. Avisen siterer amerikanske og europeiske etterretningskilder.

Bin Laden antas å ha minst 24 barn med sine fem koner. Saad er én av hans eldste sønner. Selv om han ikke er den øverste lederen i al-Qaidas Iran-celle, viser det faktum at han er med på å ta beslutningene, at Osama bin Laden stoler på ham, og trolig håper at et familiemedlem kan ta over lederskapet.

Reklame

Gjør kupp: Sportsbutikkene tømmer lagrene for vintervarer