Gå til sidens hovedinnhold

- Bin Laden vil drepe Musharraf

Osama bin Laden skal i en ny melding oppfordre til attentat mot Pakistans president Pervez Musharraf.

I flyveblader som ble distribuert i det pakistanske stammeområdet Waziristan lørdag blir det oppfordret til attentat mot den pakistanske presidenten.

Flyvebladene skal være skrevet av Osama bin Laden, og omtaler Musharraf som en «slave» av USAs president George W. Bush.

Bin Laden skal også ha bedt stammemedlemmene i området om hjelp. Han skriver at deres hjem i Waziristan blir ødelagt av den pakistanske hæren «for amerikanernes skyld», melder AP.

Harde kamper
Det har lenge vært mistenkt at militante med tilknytning til al-Qaida skjuler seg i Waziristan.

De siste ukene har 317 mistenkte militante, 51 pakistanske soldater og fire politifolk mistet livet i kamper i grenseområdene til Afghanistan.

Pakistan har satt 80.000 soldater inn i jakten på militante i grenseområdene.

«Guds løver»
«Jeg ber til Gud, som er den eneste guden, om at Bush, Pervez og hans hær vil møte den skjebnen de fortjener, og om at han skal gi noen blant Guds løver muligheten til å drepe denne slaven av Bush i Pakistan», står det i meldingen.

Flyvebladene ble spredt blant mistenkte lokale militante i byen Mir Ali lørdag. Byen ligger i stammeområdet Nord-Waziristan, som grenser til Afghanistan.

11. september
Pakistan var en nøkkelalliert for det tidligere Taliban-regimet i Afghanistan før grupperingen ble kastet fra makten i en amerikanskledet militæraksjon i 2001. USA angrep landet fordi det ga opphold til Osama bin Laden og tillot treningsleire for al-Qaida og andre militante islamistiske grupper. Etter terrorangrepene mot USA 11. september 2001 brøt Musharraf sine forbindelser til Taliban-bevegelsen, og allierte Pakistan med USA i den såkalte «krigen mot terror.»

Musharraf har overlevd minst tre kjente attentatforsøk. Militante aktivister med bånd til al-Qaida har fått skylden for samtlige angrep.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken