Gå til sidens hovedinnhold

Binder fast migranter og legger dem i bakken

En amatørvideo filmet i Bulgaria viser bulgarere som tar loven i egne hender og «arresterer» tre migranter.

Migrantene ligger på magen med hendene bundet på ryggen. De er tydelig redde og gjør ingen motstand. På gebrokkent engelsk forteller en av bulgarerne at de må komme seg ut av Bulgaria, skriver BBC.

«Gå tilbake til Tyrkia med én gang, ikke noe Bulgaria for dere!» roper en av de opprørske bulgarerne.

Opptaket skal være gjort i Strandja, et område nær den tyrkiske grensa, ifølge den bulgarske TV-kanalen BTV.

- Ulovlig

Sjefen for det bulgarske grensepolitiet, Antonio Angelov, uttaler til TV-kanalen at de tre migrantene var fra Afghanistan og at slike arrestasjoner er ulovlige.

Bulgaria har satt opp et piggtrådgjerde som strekker seg 95 kilometer av landets 269 kilometer lange grense mot nabolandet Tyrkia. I tillegg har landet søkt om lov til å forlenge dette gjerdet.

Jakter migranter

Bulgareren Dinko Valev er blitt en helt i hjemlandet etter at han begynte å patruljere langs Tyrkias grense på jakt etter migranter.

- Dette er ekle og dårlige mennesker og de burde bli der de er, sier Valev til BBC. Han anslår at 95 prosent av bulgarere støtter ham og beskriver migrantene som farlige terrorister, jihadister og Taliban, skriver den britiske avisa.

Den 29 år gamle bryteren ble landskjent i februar da TV-kanalen BTV lagde en reportasje om ham. Valev presenteres som en helt for å ha håndtert en gruppe med tolv syriske menn, tre kvinner og et barn med bare hender. Her kan du se klippet: