Gå til sidens hovedinnhold

Bitende kulde tar liv

I USA er skoler stengt, biler stopper opp og flere liv har gått tapt på grunn av kulden som er ventet å vare ut uken. Se video.

Se hele innslaget på TV 2 Sumo

Til nå har minst seks personer omkommet som en følge av kulden.

- Ansiktet er som is
Mellom skyskraperne på Manhattan merkes 20 minusgrader ekstra godt på grunn av vinden.

- Det er iskaldt. Jeg kan ikke tro det. Ansiktet er som is. Nesen min også. Du kan se det, sier en av innbyggerne på Manhattan til TV 2 Nyhetene.

I tillegg har snø på opptil én meter lagt seg over øvre del av New York.

Fra slettene i nord, over Midtvesten og over de store sjøene til nordøst – over alt stopper biler og skolebusser. Batteriene er flate. Mange skoler holder stengt fordi ungene ikke kan gå ut.

- Vi har mange barn som går til skolen. Nå er det ikke verdt risikoen, sier rektor ved en skole i Ohio som er blitt stengt. Der var gradestokken nede på 20 minusgrader.

I Wisconsin fikk 90.000 barn skolefri da statens største skoledistrikt valgte å stenge skolene på grunn av en gradestokk som viste 24 minusgrader celsius, i tillegg til bitende kalde vindkast.

Minus 40
I delstaten Minnesota er det 40 minusgrader.

- Det er så kaldt at jeg ikke føler beina mine. Og når jeg begynte å få følelsen igjen, var det vondt, sier en annen.

- Enhver med hodet i behold vil nekte å være ute i vær som dette, sier en hjemløs mann i Ohio til CNN. Han har som så mange andre hjemløse søkt tilflukt innendørs.

I Chicago er det bare 20 minusgrader, men det blåser kraftig.

De vet hva ekstremt vær er, her i USA. Men den uken som kommer nå, vil bli brutal.

- Det er ikke så ille. Du må bare kle deg riktig og ta på deg mange lag. Jeg har en maske som er god å ha, så jeg er klar, sier en bygningsarbeider til TV 2 Nyhetene

Reklame

Siste sjanse: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet